Ny serie: Museer skaber viden

Museer er ikke bare udstillinger, for en vigtig del af museerne virke er at skabe ny viden inden for deres fagområde. Den del af musernes aktivitet vil serien "Museer skaber viden" sætte fokus på.

I omkring 50 udsendelser vil den2radio besøge museer i Danmark for at høre om den viden som danske museer er med til at skabe. Vi vil komme bredt rundt emnemæssigt med udsendelser om arkæologi, historie, kulturhistorie, kunst og naturvidenskab.

Serien lægger ud med en udsendelse om en grav fra jægerstenalderen, der kan være med til at fortælle om de mennesker, der boede ved Køge Bugt. Der er samtidig tale om lidt af en gåde, for graven indeholder 8 mennesker, og hvorfor dør 8 mennesker på samme tid?

Den anden udsendelse (kan høres fra den 22. april) handler om bryllupstøj. Vi kender i dag den hvide brud i den flotte brudekjole, og udsendelsen giver en forklaring på, hvorfor tøjet til bruden ser ud på den måde, og hvorfor brudgommens tøj er knap så flot. Bag kendskabet til bryllupstøj gemmer der sig en undersøgelse, som udsendelsen fortæller om, og hvor lytterne også kan være med.

Tredje udsendelse (kan høres fra den 29. april) fortæller om det arbejde museerne gør for at sikre, at der også bliver noget at undersøge i fremtiden. I Danmark er der en mængde fortidsminder, der ikke bare er tegn på, at der har boet nogen før os, men også er en del af det materiale, der kan give forskere mulighed for, at vi kan blive klogere på fortiden.

Hvis man vil abonnere på serien, kan det ske gennem iTunes eller RSS.

Billede: © Statens Museum for Kunst