Stjernesolister på Den2radio

Den2radio.dk går ind for ro, kvalitet og fordybelse

Den klassiske musik har trange kår. De danske politikere nævner aldrig ordet kultur - de forstår ikke at vi behøver kultur i et samfund. Og budgetterne er meget små. Symfoniorkestrene bliver skåret ned og udsultet, de professionelle kor ligeså, og politikerne overholder ikke de indgåede aftaler med Det kgl. Teater om at sørge for bevillingerne til god kunst. Der bliver skåret 2% om året i 4 år på museer, biblioteker, teatre og orkestre, så det hele bløder. Det er som om det ikke betyder noget! Er det ligemeget? Kan det hele ende med et kulturløst, fordummet samfund? Er det et hurtigt fix, vi skal have? Hvad med fordybelse?

Klassisk musik på den2radio.dk er et bærende element ved siden af litteraturen, filosofien, videnskaben og de andre kategorier som ligger på hjemmesiden lige klar til at podcaste. Der er udsendelser for ethvert menneske med sans for kultur til mange mange timers glæde og fornøjelse. På den2radio.dk får den klassiske musik tid og ro.Tid til at synke ned i musikken og ro til at lytte til de musikmennesker der udtaler sig. Ingen jingler og hurtige afslutninger.

Serien 'Internationale danske klassiske solister' er en dokumentation i radioformat af de mange klassiske musikere, sangere og dirigenter der har eller har haft en international karriere eller er på vej. Mange bliver alt for hurtigt glemt - her kan man finde dem, for på den2radio.dk bliver udsendelserne liggende i modsætning til alle andre medier, hvor de kun ligger et afgrænset stykke tid. Serien er baseret netop på at ligge som dokumentation, der altid vil være tilgængelig til podcast og streaming. Serien har i dag 21 solister, men der kommer løbende flere til.

http://den2radio.dk/programserier/internationale-danske-klassiske-solister/