Butikkers madspild

Udsendelse d.24.-30.september. 2016

Det er svært at forestille sig, hvor meget 700.000 ton mad er. Mad der bliver smidt ud hvert år. Der er forskellige kampagner for, at vi som forbrugere skal smide mindre ud, og det er der god grund til, for forbrugernes madspild kommer ind på en førsteplads. Men butikkerne kommer ind på en andenplads.


Miljøproblemer kan tit være en trist historie, der handler om, at alt bliver dårligere. Men når det gælder madspild, så kan man gøre noget, og butikkerne gør faktisk noget, som Selina Juul fra forbrugerbevægelsen Stop Spild Af Mad fortæller i udsendelsen.


Men hvad foregår der i butikkerne, og hvad kan de gøre i praksis? Max Skov Hansen, der er købmand i REMA1000 fortæller om arbejdet med at reducere madspild. Der er mange initiativer, nogle taget af kæden, nogle drevet frem i den enkelte butik. Det er ikke bare et spørgsmål om at ændre nogle pakkestørrelser, så maden kommer i en mængde, der passer til forbrugerens behov, det er også et holdningsspørgsmål, hvor personale og kunder skal overbevises om, at det er vigtigt, kan man høre Max Skov Hansen fortælle nærmere om i udsendelsen.

Medvirkende

Selina Juul

Selina Juul er foredragsholder og har selvstændig illustrator og grafisk designer med en uddannelse fra Danmarks Medie- og Journalisthøjskole. Hun er flittig debatør og skribent, hvor hun arbejder mod madspild. Selina stiftede forbrugerbevægelsen Stop Spild Af Mad i 2008.

Max Skov Hansen er købmand i REMA1000. Han er uddannet Akademiøkonom i Salg og Marketing og har en varehuschef uddannelse fra COOP, hvor han var ansat i 10 år. Efter 2 år som distriktschef i Imerco kom han i 2012 til REMA1000, hvor han siden har været købmand.

Foto af Selina Juul: Fintan Damgaard. Øverste foto: Den2radio.

MEDARBEJDER

Henrik Morell