Correspondance 4: Kærlighedens væsen

Udsendelse d. 27.januar - 2.februar. 2024
Udsendelse d.5. - 11. januar. 2019

Lykkelig kærlighed findes, og den er mulig – lyder det opløftende budskab fra Frankrig. Beviset er den monumentale samling af kærlighedsbreve, udvekslet i 1950’erne mellem forfatteren Albert Camus og skuespilleren Maria Casarès, som i 2017 var den litterære efterårssæsons store begivenhed. Langtfra det mondæne eller litterære dyneløfteri, som mange havde frygtet, men et sjældent oprigtigt og uudtømmeligt kærlighedsunivers. Vi bringer det sidste af fire korte programmer med uddrag af de 865 kærlighedsbreve.
I denne uge hedder udsendelsen Kærlighedens væsen. Blandt alt i livet får kun kærligheden lov til at være grænseløs hos mådeholdets filosof Albert Camus. Så grænseløs, at den næsten udløser en pligt til at være lykkelig! Og i stand til at skabe de elskende som mennesker, mener ligefrem Maria Casarès i et af de mange breve hun og Camus udvekslede i 1950’erne.
Sarah Kamille og Karsten Pharao læser op af brevene. Albert Camus fortæller om den moderne lykke og Maria Casarès om, at man altid elsker, når man én gang har elsket.

Maria Casarès Erindringer udkom i 1985.
MUSIK: 
Uddrag af Frédéric Chopins Klaverkoncert No. 1. Solist: Martha Argerich. London Symphony Orchestra, dir. Claudio Abbado.

Foto: Maria Casarès og Albert Camus på Théâtre Marigny i Paris - 1948. RENÉ SAINT PAUL

Programmet er tilrettelagt og produceret til den2radio af Jesper Tang.

MEDARBEJDER

Jesper Tang