Den røde sofa: Josephine Kyhn og Tove Krebs Lange

Udsendelse d.9. - 15.november. 2019
Udsendelse d.9. - 15.november. 2019

De to illustratorer Josephine Kyhn og Tove Krebs Lange gæstede den 10. oktober Den Røde Sofa på Hovedbiblioteket til en samtale om Kyhns meget genkendelige og anderledes streg, og om hvordan man finder og udvikler sin egen stil.
Josephine Kyhn, 32, illustrator og uddannet på KADK i 2015. Arbejder til dagligt som freelancer på tegnestuen Kulkælderen på Vesterbro. Hendes illustrationsarbejde kredser over flere områder; bl.a. børnebøger, magasinillustration, tegneserier og andet. Hun kan godt lide diversiteten i de forskellige arbejdsområder, men hendes hjerte banker nok mest for at lave bøger. Hun arbejder primært i en blanding af blyant og blæk, som hun bearbejder og færdiggør i Photoshop. Hun kan godt lide det uforudsete udtryk man kan skabe ved at blande de to. Når hun starter, ved hun aldrig, hvor hun slutter.

Tove Krebs Lange (f. 1955) er illustrator og forfatter, og er født og opvokset i Flensborg. Efter studier i tegning og grafik - først i Bruxelles og senere på Skolen for Brugskunst i København - startede hun egen tegnestue, og har siden 1983 arbejdet som selvstændig illustrator. Hun tegner primært til børne- og skolebøger, men illustrerer også bøger til voksne, laver bogomslag, plakater og udsmykninger. For omtrent 15 år siden begyndte hun også at skrive bøger til børn. Hun holder desuden holder hun en del workshops - både i Danmark og i udlandet.
Foto: Sine Löfström Antonisen

 

PROGRAMSERIE

Den røde sofa