Den røde sofa: Anita Krumbach og Kamilla Löfström

Udsendelse d.20. - 26.april. 2019

"Den 16. - 24. marts fokuserede Københavns Hovedbibliotek på børnelitteratur, og i den forbindelse havde Den Røde Sofa inviteret børne- og ungdomsbogsforfatter Anita Krumbach og journalist og anmelder Kamilla Löfström på besøg. Sammen diskuterede de afvigende karakterer i børnelitteraturen med udgangspunkt i Anita Krumbachs udgivelser.

 

 

Anita Krumbach (f. 1967) har skrevet til børn og unge siden 2009, hvor hun debuterede med kortromanen ”Et mærkeligt skib”, som hun modtog Kulturministeriets Forfatterpris for. Siden har hun bl.a. skrevet yderligere fire romaner til unge, - senest ”Hvis Cilla kunne se mig nu”, der udkom i januar 2019. Hun er optaget af psykologiske relationer mellem mennesker og har en forkærlighed for skæve eksistenser. Ofte er hendes hovedpersoner ladt i stikken af de voksne omkring dem, hvorfor temaer som ensomhed og sorg er tilbagevendende i forfatterskabet. Anita Krumbach er uddannet lærer fra N. Zahles Seminarium, illustrator fra Danmarks Designskole og har gået på Forfatterskolen for Børnelitteratur.

Kamilla Löfström (f. 1970) er cand.mag. og har været litteraturanmelder siden 2001, først på Ekstra Bladet med en afstikker til Weekendavisen i 2004-05 og siden november 2007 på Information."

Vi beklager den dårlige lydkvalitet i første halvdel af programmet.

PROGRAMSERIE

Den røde sofa