Den røde sofa: Egon Clausen og Ole Bundgaard

Udsendelse d. 4.-10.juli. 2020

Den røde sofa har stået mange steder i de senere år men er altid blevet sendt på den2radio, men nu er det slut og i denne uge sender vi den sidste.

Det er med Egon Clausen i en samtale med forfatter og billedkunstner Ole Bundgaard om Clausens seneste bog Jeg er et træ. Jeg er et træ er fuld af digte, kortprosa og illustrationer og handler om at komme op i årene. Egon Clausen er forfatter og tidligere redaktør i Danmarks Radio på P1. Han har et omfattende forfatterskab bag sig bestående af alt fra digte, essays, biografier og rejseskildringer. Han står desuden bag et hav af kronikker, klummer og kommentarer i dagspressen. Senest har Egon udgivet JEG ER ET TRÆ, som blandt andet handler om at komme op i alderen og i den anledning har Egon lavet en ønskeliste for sig selv. Når jeg bliver gammel vil jeg være:
- fyldt af humor uden at være pjattet.
- fyldt af fortrøstning uden at resignere.
- fyldt af minder uden at være bitter
- fyldt af taknemmelighed uden at være sentimental.
  Når jeg bliver gammel, vil jeg ikke være sur.

Ole Bundgaard er en dansk forfatter, komponist og billedkunstner. Hans forfatterskab berører flere forskellige genrer; således har han både udgivet digtsamlinger, romaner og noveller. Rejsen er et genkommende tema i mange af digtene. Rejsen ud - og hjem, Livet som en rejse, og rejsen som et livsvilkår.
Bundgaard læser ofte fra sine værker på scener rundt omkring i Danmark og han har gjort sig stærkt gældende på eksperimentalscenen i de værste konstellationer. Her eksperimenteres med lyd og ord og ord og lyd. Han har yderligere leveret tekster og musik til en række radio- og tv-udsendelser, bl.a. Musikalske venner, F for forbrug, En by i provinsen og Vise-vershuset.”

Foto: Lotte Foged


 

MEDARBEJDER

Egon Clausen

PROGRAMSERIE

Den røde sofa