Den røde sofa: Hejgaard og Jessen

Udsendelse d.23-29. december. 2017

Normalt står den røde Sofa på Hovedbiblioteket i København, men denne gang får vi en helt særlig Aarhus-udgave med forfatterne Janne Hejgaard og Søren Jessen. Sammen uddyber de deres forfatterskaber, skriveprocesser, tilgange til arbejdet med litteraturen og meget mere.
 

Janne Hejgaard skriver:
"Jeg elsker litteratur! At læse den og skrive den, og sådan har det været hele mit liv. Læsehest som barn, har skrevet dagbog, siden jeg var 14, og skrev mine første små historier i 5. klasse. Siden har jeg skrevet og fået udgivet mange typer litteratur: Fagbøger til børn og voksne, billedbøger og romaner til børn, og i år er min første roman til voksne udkommet.
Jeg er uddannet lærer, og det har givet mig det faglige fundament under både mine undervisningsbøger og de mange foredrag og kurser, jeg har afholdt om mine bøgers emner.
Jeg har rejst meget, med fly, tog og sejlbåd, og dér fået udvidet min horisont og hentet inspiration. Jeg har boet mange steder, både rundt om i DK og i udlandet, og mødt mange forskellige mennesker, og de er selvfølgelig også del af det livsgrundlag, jeg skriver ud fra."


Søren Jessen skriver:
"Jeg drømte ikke om at blive forfatter, da jeg var ung. Jeg ville til gengæld gerne være tegner, og søgte i sin tid ind på Kunsthåndværkerskolen i Kolding, men kom ikke ind. Det lykkedes mig alligevel at få hul til forlagene, og da jeg først var inde, bed jeg mig fast. Men hen ad vejen fik jeg også lyst til at skrive, og i 1990 debuterede jeg som forfatter med en billedbog, jeg også illustrerede.
Siden overtog skriveriet fuldstændig, og jeg har efterhånden skrevet bøger for alle aldre og i mange genrer - mange helt uden tegninger. Jeg har således skrevet en del ungdomsromaner og fem romaner for voksne.
Jeg skriver romaner som i begyndelsen ligner realisme, men hvor hovedpersonen på et eller andet tidspunkt får et problem af fantastisk karakter. Det er ikke science fiction eller magisk realisme, men noget helt tredje. Jeg kalder det Subrealisme."
 

PROGRAMSERIE

Den røde sofa