Den røde sofa: Kim Blæsbjerg og Tonny Vorm

Udsendelse d. 23. - 29. november. 2019

I Den røde Sofa i Hovedbiblioteket i København har forfatteren Kim Blæsbjerg anbragt sig til en samtale med litteraturkritiker Tonny Vorm, og ud fra temaet 'litterære afvigelser' kommer de blandt andet omkring Blæsbjergs anmelderroste trilogi 'Desertørerne'. 

Kim Blæsbjerg (f. 1974) er født og opvokset i Lemvig. Han flyttede til København i 1994 og begyndte året efter på Forfatterskolen, hvor han dog ikke trivedes særlig godt med skolens kultur. Han læste siden Dansk på Københavns Universitet og debuterede sideløbende som forfatter med prosasamlingen 'Fælder' i 2002. I 2007 fik han et gennembrud med slægtsromanen 'Rådhusklatreren' og har siden skrevet romanerne 'Pyramiden' (2010), 'Flugten' (2011) og senest trebindsværket 'Desertørerne' (2016-2018). For tiden arbejder han på en roman om tavshedskulturen i Lemvig.

Tonny Vorm er cand.mag. i Engelsk og har siden 2002 været litteraturkritiker ved Dagbladet Information. Han har desuden skrevet en række fagbøger om blandt andet amerikansk litteratur, spansk kultur og international cykelsport og tillige oversat flere prisvindende litterære værker, deriblandt Paul Theroux' rejseklassiker ’Den store jernbanebasar’ (2016), Atticus Lishs’ ’Forberedelse til næste liv’ (2016) og senest Gabriel Tallents ’Min kæreste elskling’ (2018).

Foto: Sine Löfström Antonisen
 

PROGRAMSERIE

Den røde sofa