Den røde sofa: Tove Krebs Lange og Anne-Marie Donslund

Udsendelse d. 5.-11. maj. 2018

Torsdag den 19. april kl. 17 kunne man opleve forfatter og illustrator Tove Krebs Lange i samtale med Anne-Marie Donslund på Københavns Hovedbibliotek. Det blev til en spændende samtale om grænser, om at vokse op i en grænseegn samt oplæsning fra Toves nyeste udgivelse "Betyder det noget?". 

Tove Krebs Lange er illustrator og forfatter, og er født og opvokset nær Flensborg. Efter studier i tegning og grafik - først i Bruxelles og så på Skolen for Brugskunst i København - startede hun egen tegnestue, og har nu i mere end 35 år arbejdet som selvstændig illustrator. Hun tegner primært til børne- og skolebøger, men illustrerer også bøger til voksne, laver bogomslag, plakater og udsmykninger. Desuden holder hun en del workshops - både i Danmark og i udlandet. For omtrent 15 år siden begyndte hun også at skrive bøger til børn, og i foråret 2018 udkommer hendes seneste børnebog ‘Betyder det noget?’, der handler om at vokse op i to kulturer og tage stilling til, om det betyder noget, hvilken nationalitet man har.

Anne-Marie Donslund er leder af Forfatterskolen for Unge i Midt- og Vestsjælland og Litteratur- og læsefestival for børn og unge i Odsherred. Hun har stået for litteraturkurser og forfatterlinjen på Vallekilde Højskole og været med til at starte Litt Talk festivalen, hvor hun er konferencier. Anne-Marie Donslund er cand.mag. i Idéhistorie og Æstetik & Kultur, har gået på Forfatterskolen for Børnelitteratur og har udgivet børne- og ungdomslitteratur siden 2003 på Gyldendal, Carlsen, Alinea og Dansklærerforeningen.

PROGRAMSERIE

Den røde sofa