Den2Radio - Uge 10 - 2017

Udsendelse d. 4. - 10. marts. 2017

InterMetzo
Georg Metz er på først med overskriften ’Reaktiv licens.  DR’s varemærke af kvalitet er jævnet ud i transmission og genudsendelse. Et blik på oversigten af tv-programmet gjorde at han ikke havde lyst til at åbne for DR.
At BO – Lejren
Mellem toglinjer og motorgade ligger det helt specielle boligområde Lejren.  Fra husvildebarakker i 1948 til eftertragtede andelsboliger i dag. " AT BO – Bolig, By og Bæredygtighed” har den2radio besøgt Rødtop og hendes datter Heidi i Lejren, de fortæller om det sted i verden de holder allermest af.  
Salmesang ved Reformationen 
Den anden radios serie om Salmesang ved Reformationen fortsætter med den 3.udsendelse. Det handler denne gang om Hans Thomissøns salmebog, den første protestantiske salmebog, der var fælles for hele det dansk-norske rige, udkommet i 1569. Der er heldigvis også noder i den, så vi kan høre hvilke melodier der blev brugt på den tid. Vi besøger Ribe hvor Thomissøn i nogle år var rektor for katedralskolen. 
Ronkedorerne 
den2radio’s Ronkedorerne stiller op 3 mand høj denne gang: Egon Clausen, Nikolaj Ifversen og Jens Raahauge. De har medbragt hver sin fagbog og den ene er Steen Ramsgaards ’Krigen i Europas baggård - historien om Jugoslaviens sammenbrud’.  Den anden er Frederik Strands ’Uopklaret – Danmarkshistoriens største uopklarede kriminalsager’. Den tredje er Liv Ret af Steven Achiam og Brendan Killeen. Den er på sin vis en kogebog, men bogen handler ikke først og fremmest om retterne. I stedet tager LIV RET afsæt i madens kulturelle betydning; i vigtigheden af erindring; maden og erindringens kombinerede rolle i skabelsen af vores identitet, vores kultur og vores opfattelse af tilhørsforhold. Således møder vi i LIV RET 25 flygtningebørn og - unge på en anden måde end ellers; gennem en snak om deres livretter. 
EuropaProfilen 
EuropaProfilen sender her i foråret 10 programmer med overskriften ’Europæiske udfordringer – fra flygtninge til Brexit’. 
Alberts lære 10 
I det tiende og sidste kapitel af vores serie Alberts lære fortæller Jesper Tang, hvorfor Albert Camus forfatterskab har optaget ham livet igennem, og det kan meget vel have noget at gøre med, at Camus så fundamentalt er en forfatter FOR livet. Serien Alberts lære er tilrettelagt & produceret af Jesper Tang.
Islamiske dynastier og kunst  
9.afsnit i den2radio’s serie om Islamiske dynastier og kunst handler om ghaznaviderne og ghuriderne i det østlige Iran, Afghanistan og Nordindien fra det 10. til det 12. århundrede. Det er lektor ved Københavns Universitets Institut for tværkulturelle regionale studier Claus V. Pedersen, der fortæller og direktøren for Davids Samling Kjeld von Folsach viser kunst fra den tid. 
Cubansk musik, men på en anden måde 
Claus Westh fra Radio Jazz præsenterer trommeslageren Michael Olivera, som er en af de meget dygtige cubanske musikere, som har slået sig ned i Madrid. Hans første album i eget navn er en kærlighedserklæring til det cubanske landskab og de mennesker han er opvokset med. 
Foto: Anne Eggen