Den2Radio - Uge 12 - 2018

Udsendelse d. 17- 23.marts. 2018

Intermetzo
Handler om danske politikere på besøg i flygtningelejre i Grækenland. ’Ret kummerligt´, siger Rasmus Jarlov.

Museer skaber viden. Østfyns Museer
Østfyns Museer hører til de museer, der kan fortælle en lokal historie, men når den historie også omfatter Nyborg, så bliver det også til vigtige tråde til Danmarkshistorien. Vi skal møde museumsinspektør Erland Porsmose i den2radio’s serie Museer skaber viden.

På Franz af Assisis veje: Assisi som mødested
Det er det 3.program i serien ’På Frans af Assisis veje’ vi er nået til, og her taler den2radio’s Jørgen Johansen med professor i økonomi Jesper Jespersen om Frans af Assis som inspirationskilde.

Landbrugsmagasinet i Marokko
Landbrugsmagasinet har været på besøg på en landbrugsskole i Marokko. Danske landmænd og ungdomsorganisationen Landboungdom har gennem en årrække støttet skolen, og dens elever har været inviteret til Danmark i flere omgange. Indslaget beskriver skolen og dens unge elevers håb og drømme i et samfund med meget ringe muligheder. De muligheder hænger snævert sammen med organisationen af landbruget i Marokko og i forlængelse heraf EUs handels- og landbrugspolitik, som indslaget også kommer rundt om.

Ladies of Folk: Hvordan country blev til country
I denne uge har den2radio premiere på serien Ladies of Folk - en serie om country- og folkmusik og de fortællinger, som musikgenren er fyldt med. Det første afsnit kommer med et bud på, hvad der gør genren særlig og giver et historisk rids over, hvordan folkemusik fra mange verdenshjørner rejste over Atlanten til Amerika, blev til country og forgrenede sig til blandt andet undergenrerne ‘folk’ og ‘Americana’.

Museer skaber viden. Nyborg slot
Nyborg ligger centralt i Danmark, og i middelalderen var det her parlamentet samledes.  Det var ikke en tilfældig borg man byggede, for de nyeste tendenser indenfor europæisk borgbyggeri nåede også til Nyborg. For nogle år siden begyndte man et stort arkæologisk arbejde, og det har givet afgørende ny viden om Nyborg Slot. Det fortæller Claus Frederik Sørensen om, han er leder af afdelingen ”Landskab og Arkæologi” ved Østfyns Museer.

Skak VM kandidat turneringen
den2radio er med til årets store skakbegivenhed, VM-kandidatfinalen som begyndte sidste weekend i Berlin. Her mødes 8 af verdens bedste spillere for at kæmpe om retten til at udfordre den regerende verdensmester: Turneringen varer en hel måned og er et tilløbsstykke af dimensioner. Man behøver bestemt ikke at kende til skak for at lade sig fascinere. Men det skader på den anden side heller ikke.

Den røde Sofa: Dalsgaard og Rothstein
Den Røde Sofa har denne gang allieret sig med litteraturfestivalen København Læser, som fandt sted på Hovedbiblioteket i 10 dage omkring d.1.marts. Her forenes temaerne "Grænseløs litteratur" og "Manifest" i en litteratursalon om den russiske revolution med forfatter og ekspert i russisk litteratur Mette Dalsgaard i samtale med journalist ved Weekendavisen Klaus Rothstein.

Jazzens historie. Nat King Cole
Vi har snart været igennem hele Christian Braad Thomsens serie produceret fra hans bog ’Drømmejazz- jazzens historie belyst gennem 100 af de bedste cd'er’, og i denne uge handler det om Nat King Cole, en af underholdningshistoriens største og mest populære sangere og entertainere. Hans karriere som popsanger strakte sig fra 1950, og indtil han døde af lungecancer i 1965 45 år gammel. Men sideløbende havde Nat King Cole sin oprindelige og nok så betydelige karriere som jazzmusiker, der blev indledt tidligt i hans liv.