Den2Radio - Uge 17 - 2018

Udsendelse d. 20.- 27.april. 2018

Intermetzo
Med overskriften ’Sejrherrens nederlag’ og Kulturministerens billedsprog har bibelske dimensioner’ handler bl.a. om kulturministerens udtalelse om David og Goliat.

EuropaProfilen
den2radio sender 2.  del af beretningen om forfatteren Kristian Husted, der for et par år siden stilede sig op i køen af flygtninge på den græske ø Lesbos forklædt som Vahid Evazi, iransk forfatter.  Kristian Husted udgav i vinter en bog med titlen ’Vahid’ baseret på hans oplevelser.

Grønlandsk migration til Danmark
Grønland har ca 50.000 indbyggere både oprindelig grønlændere og danskere. I de senere år har der vist sig en øget migration til Danmark især af mennesker over 50 år, men ellers er grønlænderne i de sidste mange år blevet mere og mere optaget af deres egen kultur og sprog. Cand.mag Marie Dylov har netop afsluttet sit universitetsstudium på Københavns Universitet, og det var med speciale netop i det: hvorfor flytter der i disse år flere mennesker fra Grønland til Danmark end før? 

March for science
I 2017 gik mere end én million mennesker verden over på barrikaderne i den største markering til støtte for videnskaben i historien. Den 22. april 2018 mødes March for Science Danmark igen for at kræve, at de folkevalgte og deres embedsmænd lever op til deres ansvar for at vedtage evidensbaseret politik, der beskytter vores natur og byer og er til samfundets fælles bedste. Videnskabsjournalist Jens Degett har inviteret aktivist og historiker Katrine Richter i studiet. March For Science foregår søndag d. 22.april i København, Århus og Ålborg. 

Klassisk på nettet, serenader
Klassisk på nettet tager serenaderne op i denne uge, både de rent instrumentale og serenaderne sunget under den elskedes balkon og de forgæves serenader. Så der er Carl Nielsens Serenata in vano, serenaden fra Der var engang, og af Mozart både Don Juans serenade og Eine kleine Nachtmusik og naturligvis flere serenader endnu.

Danske klassiker, B.S.Ingemann
I vores serie om danske klassikere er vi nået til B.S. Ingemann. Han er i dag nok måske mest kendt for sine morgen- og aftensange, men han skrev også en lang række historiske romaner om store skikkelser i Danmarkshistorien, som han blev meget berømt for i den nationalromantiske vækkelse, der gik igennem landet i midten af 1800 tallet. Bodil Grue taler med litteraturforskeren Niels Kofoed, og Søren Ulrik Thomsen læser udvalgte tekster af Ingemann.

RadioJazz, Martin Maretti Andersen 2
Sidste uges jazzindslag var med percussionisten Martin Maretti Andersen, som er en udsendelse vi har lånt fra RadioJazz, og den fortsætter her, hvor Claus Westh taler med Martin Maretti Andersen om hans liv med New Jungle Orchestra og hans egen trio Different Day.

Foto: Jytte Nordholt