Den2Radio - Uge 24 - 2017

Udsendelse d. 10. - 16.juni. 2017

InterMetzo
Georg Metz i front som altid . I denne uge med overskriften: ’S og hjemløs. Da beton på ny støbte fremtiden’ og det er et Intermetzo om Socialdemokratiet og udviklingen og efterhånden afviklingen gennem årene.
Museer skaber viden
Det er ikke altid videnskabens version af historien som museumsgæsterne ønsker at høre, fordi de har en forestilling om fortiden, og det behøver ikke være en historie, der er tæt på som besættelsestiden, men det kan også være en fjernere som middelalderen. Et er hvad gæsterne ønsker, men hvilken historie ønsker museumsfolkene at fortælle, for kan en historie være så grusom, at den ikke skal formidles? Det er endnu en udsendelse i serien ’Museer skaber viden’ vi taler om, og I skal møde afdelingsleder for Danmarks Borgcenter Thomas Tramm Pedersen, der forklarer om sine overvejelser.
AT Bo
Denne uges tema i serien ”At Bo – Bolig, By og Bæredygtighed” er: Byhaver – nede på jorden. Vi skal høre om forvandlingen fra kongelig enghave udenfor hovedstaden til et centralt Københavner-kvarter med en blanding af virksomheder, togbaner, veje og grønne haveforeninger. den2radio har besøgt haveforeningen Frederikshøj i Københavns sydvestlige kvarter, en haveforening, der på mange måder fungerer som en lille by i byen.

Rejsebrev fra Sønderjylland
den2radio’s landbrugsmedarbejder har taget cyklen med i toget til Ringkøbing. Herfra tager han lytteren med på turen rundt på de vest- og sønderjyske landeveje for at se på landbrugets betydning og aftryk i den vestligste del af Danmark. Undervejs hører vi observationer om jordens bonitet, vi møder direktøren på mejeriet Naturmælk og får en stemningsrapport fra Landbrugs- og Fiskeristyrelsens nye beliggenhed på Augustenborg og om den nye fødevarefortælling på Skærtoft mølle. Det kalder vi et ’Rejsebrev fra Sønderjylland’. 

Anselm Kiefer på Copenhagen Contemporary
Med Operahuset og Skuespilhuset som genboer ligger Papirøen centralt placeret i Københavns Havn. Her på Papirøen finder man finder man - i hvert fald resten af 2017 - Copenhagen  Contemporary, et internationalt center for nutidskunst, der lige nu præsenterer en af efterkrigstidens allervigtigste tyske kunstnere, Anselm Kiefer med et værk, der ikke tidligere har været udstillet. Anselm Kiefer anses  sammen med Georg Baselitz i dag for at være den største nulevende tyske maler. Anette Bruun Johansen har besøgt udstillingen, og hun taler med seniorkurator Jannie Haagemann og bestyrelsesformand for CC Erik Jacobsen. 

Klassisk på nettet
Stafet i Norden er Klassisk på nettet når musikken vandrer rundt i alle de 5 nordiske lande og de 3 selvstyreområder. Vi skal høre Carl Nielsen, Edvard Grieg, Harald Sæverud, Jean Sibelius, Petterson-Berger og Arne Bjørnsson og flere endnu. 

Nordisk litteratur
Serien om nordiske forfattere på tværs af grænserne fortsætter med danske forfattere i Norge. Professor emerita Jorunn Hareide fortæller om to danske forfattere, der flyttede til Norge og blev norske forfattere, og det er Magdalene Thoresen, der er født i Fredericia i 1819 og i øvrigt blev svigermor til Henrik Ibsen og Aksel Sandemose, der er ca 80 år yngre. 

Kystens fortællinger
I denne uge kan I møde eventyrfortælleren Carsten Høeg. Han gengiver de mundtlige historier i sagnets og eventyrets form som afspejler livsvilkårene for de nordiske kystbefolkninger og har sammen med 4 andre forfattere udgivet bogen ’Kystens fortællinger’