Den2Radio - Uge 24 - 2018

Udsendelse d. 9. - 15. juni. 2018

Her er den2radio med udsendelser lige til at podcaste til haven, parken eller stranden og arkivet er fyldt op med op til 4000 udsendelser tilgængeligt ganske gratis – ren public service.
Intermetzo
1968 er kendetegnet for mange store begivenheder og en af dem er mordet på Robert Kennedy efter primærvalgsejren i Californien.  Georg Metz fortæller i sit Intermetzo om den frygtelige periode.

Landbrugsmagasinet
den2radio’s Landbrugsmagasin har været på besøg på storkollektivet Svanholm i Hornsherred, der har eksisteret siden 1978, en af pionererne inden for økologisk landbrug, så der har været 40 års jubilæumsfest. Vores landbrugsmedarbejder fortæller i ugens indslag en lille flig af Svanholms historie.  

New York New York 3 
Journalisten Anne Mette Lundtofte gik på opdagelse i New York sammen med 10 berømte beboere, og det kom der en bog ud af. Fotografen Julia Solis viser i sin fotobog ’New York Underground’ billeder af forladte og glemte bygninger i New Yorks undergrund.

Kort men godt
Kort men godt - den2radio’s lille klumme har igen noget kort men godt. ’Man udstiller dem fra kolonierne’  fortæller om dengang man i Tivoli arrangerede en udstilling af folk fra ’de danske bilande’. To af de udstillede var børn fra Sct. Croix, og en af dem fik et eventyrligt liv i Danmark

Hvad er Bel Canto?
Bel canto er en måde at synge på og har været det i flere hundrede år. Fra så lang tid tilbage har vi jo desværre ikke nogen musikoptagelser. Men vi kan høre sang helt tilbage fra en optagelse på en fonograf fra 1889. Det er faktisk verdens ældste operaoptagelse, og den skal vi høre. Det er musikeren Henrik Bøggild, der fortæller.

To ungdomsbøger
Vibeke Marx og Sofie Riis Endahl er forfattere, der begge udgav en ungdomsbog i efteråret 2017. Den ene er garvet forfatter, den anden ganske ung. Men bøgernes temaer er på mange måder sammenfaldende. Derfor har Jens Raahauge inviteret dem i studiet til en samtale om hinandens bøger, og ikke mindst om deres syn på (hinandens) måde at skrive på.

Den røde Sofa
Den røde Sofa har afholdt forårets sidste arrangement. Det var på Københavns Hovedbibliotek og her skal vi møde forfatteren Adil Erdem i en medrivende samtale om hans opvækst i en kurdisk landsby, rejsen til Danmark samt hans omfattende forfatterskab, der omfavner flere forskellige genrer, og det er Steffen Larsen der taler md ham, han skriver om børnelitteratur i Politiken og i bladet ’Børn&Bøger. 

Johannes Jørgensen og komponisterne
De sidste to uger har den2radio sendt udsendelser om forfatteren Johannes Jørgensen. De har handlet om hans liv, hans digte og litteratur, men i denne uge er der endnu en og den handler om nogle af de komponister, der har sat hans digte i musik.

Foto: Mia Bruskbjerg Gru