Den2Radio - Uge 26 - 2018

Udsendelse d.23.- 29. juni. 2018

Intermetzo 
Tager fat på sladdermagasinet ’Det vi taler om’ på radio24/7 og designeren Jim Lyngvild, der i følge BT’s forside er færdig i radioprogrammet.  Han blev åbenbart et daskende håndled for meget. Den totale galopperende fordomsfulde uvidenhed trak niveauet ned, hvor selv en frisksmurt småsviner med surt ikke kan redde stemningen fra bæltestedets underkant. 

Nordatlantens Brygge
I anledning af 400 året for Christianshavns grundlæggelse sender vi en række udsendelser i samarbejde med Christianshavns lokalhistoriske forening. Denne gang handler det om Nordatlantens Brygge, som er et kulturhus med kunst og kultur fra Færøerne, Grønland og Island.
Det store pakhus har en lang historie, der handler om handelen med blandt andet tran, fisk og uld.

Landbrugsmagasinet på Folkemødet
Folkemødet på Bornholm. Hvad er det egentlig for en størrelse, har det overhovedet noget med folk, møde eller Bornholm at gøre? Er Folkemødet relevant for folkestyret og kan man skille lobbyisme, scenekunst og politik fra hinanden. I indslaget reflekteres der over både fordomme, demokrati og en iscenesat offentlighed, før vi lytter med på en række debatter, der eksemplificerer bredden i landbrugets berøringsflade med samfundet.

New York New York 5
New York New York er titlen på 10 essays om 10 forskellige steder i New York, som forfatteren og journalisten Anne Mette Lundtofte har skrevet sammen med 10 berømte beboere som hun har været på opdagelse med. Denne uges afsnit handler om musikeren John Cale, der var med til at danne den legendariske rockgruppe Velvet Underground tilbage i 1966.

Den2sport
Den2sport kigger denne gang på de store sportsbegivenheder, og om de er en økonomisk guldgrube for værtslandet? Vil en Tour de France-start og et Formel 1-løb skabe økonomisk vækst, brande Danmark og øge idrætsdeltagelsen? Den2sport taler med forskningsleder på Idrættens Analyseinstitut, Rasmus Storm, om effekterne af store eliteidrætsbegivenheder. Den2Sport kommenterer også kulturministerens mangel på visioner i forbindelse med regeringens idrætspolitik.

EuropaProfilen
Den politiske debat – ikke kun i Danmark, men i hele Europa, har som et af de vigtigste temaer håndteringen af flygtninge, indvandrere og integration. I årtier har asylcentre, indvandrere, ghettoer, parallelsamfund og socialt belastede bolig¬områ¬der ligget øverst på den politiske dags-orden. Men debatten har slagside, mener Jacob Netteberg, direktør og iværksætter, frivillig flygtningehjælper og folketingskandidat for de Radikale. Hør Jacob Netteberg i en samtale med Anette Bruun Johansen. 

Kort men godt. Nordisk sweaterforvirring.
En islænder er en sweater fra Færøerne, mens en sweater fra Island har sin opskrift fra Norge, der er inspireret af den grønlandske perlekrave. Forvirret? Asta Stefansdottir fra Nordatlantens Brygge i København reder trådene ud i den nordiske sweater-forvirring.

Gamle Pædagoger. Jens Raahauge
I GAMLE PÆDAGOGER vil man kunne høre en række samtaler med kloge og eftertænksomme mennesker, der i mange år har deltaget i den pædagogiske debat, og denne gang er det Jens Raahauge der fortæller til Egon Clausen om danskundervisningen i skolen. Jens Raahauge er formand for Dansklærerforeningens folkeskolefraktion, og han har skrevet fire bøger, der er baseret på egne erfaringer og som fortæller hvordan man kan gøre litteraturundervisningen levende og vedkommende.

Klassisk på nettet. Danse i musikken 2 
den2radio ligger inde med en lang række udsendelser med overskriften Klassisk på nettet. En times musik om et bestemt tema med korte relevante kommentarer imellem, og denne udgave indeholder et næsten uendeligt tema: Danse. Der er vals på tapetet, sarabander, fandango og kyllingernes dans i æggeskallerne… Komponisterne er Mussorgsky, Johan Strauss, Germaine Tailleferre og mange andre.