Den2Radio - Uge 27 - 2018

Udsendelse d.30.juni - 6 juli. 2018

InterMetzo
Georg Metz går igen i kødet på præsident Trump, som er en meget farlig mand og det er tæt på at der er sammenligninger med 1930’ernes Tyskland.

Gamle pædagoger, Thorkild Theisen
den2radio’s serie ’Gamle pædagoger’ fortsætter med Thorkild Theisen. Han er tidligere redaktør af Danmarks lærerforeningsmedlemsblad, Folkeskolen og fortæller om den tyske forsker Andreas Gruschka. Han beskriver, hvordan den ene reform hurtigt følger efter den anden, så den seneste devaluerer den foregående uden at nogen når at få klarhed over reformernes eventuelle effekt. Det er genkendeligt for en dansk læser. Thorkild Theisen er i studiet sammen med Egon Clausen.

4 franske komponister over for 4 danske i 4 århundreder, 1900 tallet
I serien om '4 franske komponister over for 4 danske i 4 århundreder' er vi nået til 1900 tallet og dermed sidste udsendelse. Det er Francis Poulenc og Svend S. Schultz. Svend S. Schultz var 15 år yngre end Poulenc som slog tidligt igennem og han beundrede Poulenc meget, mens Poulenc nok ikke nåede at få øje på sin danske kollega inden sin tidlige død

En håndværkers perspektiv 1
Peder Frederik Jensen, der er forfatter og bådebygger har en samtale med betonarbejder og forfatter Jacob Mathiassen. De har begge udgivet hver sin bog: ’Banedanmark’ og ’Kamppladser’. Lasse Nyeng Hemicke og Mads Eirup har inviteret dem i studiet for at diskutere det danske håndværks gældende vilkår.

Ladies of folk 4
Programmet handler om al den whisky, øl og anden alkohol, der gennem tiden er blevet drukket i countrysange. Og så undersøges tesen om, at der er sket et skift fra de gamle sange, hvor man drak for at glemme alverdens smerte og heartbreak til i dag, hvor countrymusik er blevet beskyldt for at forherlige druk.

Liv i landdistrikterne, ’Ferie på landet’
I de fleste af landets 98 kommuner arbejder erhvervs, vækst og turisme organisationer sammen med kommunerne om planlægning og udvikling i turistindustrien. Denne udsendelse har den forførende overskrift ’Ferie på landet’. Outdoorturisme og wellbeing er nogle af de nye begreber som turismeindustrien i landdistrikterne arbejder med.

TS Høeg, leg med ord og lyd
Vi taler om TS Høeg -  performer, musiker, forfatter og komponist. Han placerer sin musik, sine digte, sin litteratur og kompositioner på hylden for de smalle kunstnere og har ingen forventninger om nogensinde at opnå en større folkelig popularitet. Det lever han fint med, for ham er det væsentligste at forblive tro ved sit udtryk, at holde fast i den han er som kunstner og som menneske.

Stemmerne udenfor
Gamle indvandrere og flygtninge har som alle andre et behov for at være sammen med andre. den2radio sender her en montage hvor en række personer fortæller om deres liv og deres ønske om kontakt med andre. Ensomhed kan ødelægge glæden ved det, man ellers interesserer sig for.

New York New York 6
Dette afsnit handler om den intellektuelle i skikkelse af forfatteren og litteraturkritikeren Melvin Jules Bukiet, der underviser i litteratur på det anerkendte Sarah Lawrence College. Hans forfatterskab kredser om spørgsmålet om jødisk identitet.

Foto:  Abelone Bregninge