Den2Radio - Uge 28 - 2019

Udsendelse d. 6. - 12. juli. 2019

Velkommen til en sommeruge fyldt med gamle og nye udsendelser her på den2radio.

InterMetzo
Vi lægger ud med Georg Metz, der opfordrer den nye regering til straks at gå i gang med at bryde alle de løfter, de aldrig har givet på kulturområdet.

Retsvidenskab 6: Onlinemediers strafansvar
Hvis journalister på en avis skriver noget, der viser sig at være strafbart, så er det avisens redaktør, der må tage skraldet. Hvis der står noget på en hjemmeside, der er strafbart, så er det ejeren af hjemmesiden, der er ansvarlig og ikke den, der ejer serveren, hvor hjemmesiden ligger. Men hvad med onlinemedier, er det på samme måde som med en hjemmeside, så det kun er den, der skriver noget på fx Facebook, der er ansvarlig? I denne uges udsendelse i serien Retsvidenskab kan man høre en begrundelse for, hvorfor Facebook også har et ansvar.

Et homofilt liv 4
I Fjerde kapitel af serien Et Homofilt liv er Doris vendt tilbage til Jylland og fortæller om mennesker og dyr i Dyrenes Beskyttelse og om den kvinde, der blev den vigtigste livsledsager.  Vi hører også om LGBT-foreningen i Silkeborg, der ikke helt lever op til Doris’ forventninger, og om hvordan Doris kommer til at spise Rådhuspandekager i København.

Denne uges Internationale danske klassiske solist er pianisten Mogens Dalsgaard.
Mogens Dalsgaard har igennem de sidste 50 år optrådt i de fleste europæiske lande incl Rusland og har haft 38 koncertturneer alene i USA. Hans repertoire er meget stort - fra Bach og Beethoven, Chopin og Liszt til Debussy, Carl Nielsen og Gershwin. Mogens Dalsgaard er særlig kendt for sin formidling af musikken ved at fortælle om den på sine koncerter på en måde, så alle kan forstå det.  

Kais historie 2
På opfordring fra mange lyttere genudsender vi her i 50-året for pornoens frigivelse serien ”Kais Historie”. Kai Bo Rasmussen fortæller om sin kriminelle karrierer på Vesterbro til Søren E. Jensen.

Forførerens dagbog 2
I denne uge læser Jesper Christensen anden del af Søren Kierkegaards Forførerens Dagbog, om en Don Juan i Guldalderens København

Jazz Galore: Calle Brickman 1
Den2radio bringer i denne uge den første af 3 udsendelser hvor Claus Westh fra Radio Jazz har besøgt pianisten Calle Brickman, en af de mest efterspurgte i det unge københavnske jazzliv. Ved det store Steinway flygel i klaverforretningen Juhl Sørensen fortæller Brickmann og spiller eksempler fra sine musikalske inspirationer, der strækker sig fra både svensk tradition og klassisk musik over japansk litteratur til europæisk udsyn.

Folkemordet i midtjylland er titlen på det 9. afsnit i serien Science Stories.
I Alken Enge i Østjylland ligger hundredvis af nedslagtede mennesker under 2000 års muld. Hvad skete der her? Med jævne mellemrum har arkæologerne ændret opfattelse, og på det seneste har tegnet sig et billede af et overordentligt brutalt slag, der ændrede Danmarkshistorien. Henrik Prætorius interviewer Mads Kähler Holst,
Og den 10. podcast i Science Stories-serien hedder Tid er et mysterium
Tid er et grundvilkår i vores tilværelse. Og de fleste mener jo nok at vide, hvad tid er. I hvert tilfælde indtil vi begynder at tænke nærmere over det. For det viser sig, at såvel filosofisk som naturvidenskabeligt er det svært at få et svar på, hvad tid egentligt er. Henrik Prætorius interviewer forfatter og fysiker Ulrik Uggerhøj fra Århus Universitet.