Den2Radio - Uge 32 - 2019

Udsendelse d. 3.- 9. august. 2019
Udsendelse d. 3.- 9. august. 2019

Det er stadig ferietid på Den 2. Radio. I denne uge har vi kun 2 nyproduktioner, men forhåbentlig forstår I også at sætte pris på nogle af de gode gamle. 
InterMetzo 
Et sikkert hit i agurketiden er bl.a. omskæring og dyrevelfærd. I øjeblikket er en debat om foie gras blusset op i Danmark, hvor elskere af denne fede gåseleverspise udskammes. Det får Georg Metz til at fundere lidt over vores forhold til de danske dyr svin og kalve f.eks., og hvordan de lever, og hvad vores forargelse egentlig siger om os selv.

Høsten og det sidste neg
I gamle dage var kornhøsten af vital betydning, og i før-kristen tid blev der udført offerhandlinger både før og efter høsten. Og høst-ritualer blev videreført under kristendommen.
Anette Høst er specialist i Nordens magiske traditioner, og hun fortæller om de ritualer, der har været knyttet til høsten, og om de kan have relevans for moderne mennesker. Abelone Bregninge har besøgt Anette Høst, forfatter til bogen "Jorden synger".

Mors hemmelighed: Karen Lützen 2
I denne uge bringer vi det andet af to programmer om Karin Lützens bevægende skildring af sit næsten arkæologiske udgravningarbejde af sporene på moderens fortid. Mors hemmelighed er en
fortælling om sent i livet at opdage, at ens rødder er anderledes end hidtil antaget.

Klassisk på nettet: Sommermusik
Klassik på nettet begynder sommermusikken med bl. a. to udgaver af George Gershwins udødelige vuggevise ”Summertime” fra operaen ”Porgy and Bess”. Prokofievs ”Kærligheden til de tre appelsiner”. Samuel Barbers ”Summermusic”. ”Sommeraften” en af Anton Weberns ”Acht frühe Lieder”. To stykker om maj måned følger: tredje satsen fra Mozarts klaverkoncert nr. 27 med temaet ”Kom maj du søde, milde”, og Jussi Björling synger ”Come un bel di di maggio” - 'som en smuk dag i maj'  fra Umberto Giordanos opera ”Andrea Chenier”. En sats fra en spansk klaverkoncert, ”Nætter i Spanien” af Manuel de Falla. Daniel Barenboim spiller med Chicago Symfonikerne, som den store tenor Placido Domingo står i spidsen for, altså som dirigent. ”La Spectre de la Rose” af Hector Berlioz, sunget af Susan Graham, en af sangene fra ”Les nuits d'été'  'Sommernætter” og Romancen fra Lars-Erik Larssons Pastorale-suite slutter denne udgave af Klassisk på nettet. 

Kais historie 6
Pornomiljøet på Vesterbro blev efterhånden hårdere efter liveshowene blomstrede op i begyndelsen af 7o´erne. Kai Bo Rasmussen fortsætter sin beretning om livets forandringer på Vesterbro. 

Forførerens dagbog 6
Jesper Christensen læser sjete del af Søren Kierkegaards Forførerens Dagbog.

Kirsten Olesen læser digte af Gabriela Mistral 4
Vi bringer den fjerde og sidste udsendelse, hvor skuespilleren Kirsten Olesen læser digte fra  en af Gabriela Mistrals  stærkeste digtsamlinger, Locas mujeres, for nylig udkommet på dansk under titlen "Gale kvinder" , i Malene Thorborgs oversættelse. Gale kvinder er udkommet som trykt bog på Sohns Forlag og udkommer som lydbog på Lindhardt & Ringhof læst af Kirsten Olesen.

Spillefolkenes hemmeligheder: Kristine Heebøll
I dette afsnit af 'Spillefolkenes Hemmeligheder – en rejse i dansk folkemusik - taler Morten Alfred Høirup med violinspiller og komponist Kristine Heebøll, som har speialiseret sig i at komponere ny musik til gamle danske folkedanse. 

Forsidefoto: Maskinbladet.dk