Den2Radio - Uge 33 - 2019

Udsendelse d.10. - 16, august. 2019

InterMetzo
InterMetzo tager fat på debatten om en ramadan-sang i Højskolesangbogens hellige gemakker. Det er for meget for mange. Men som Georg Metz påpeger, så er samme sangbog fyldt til randen med sange om en anden mellemøstlig minoritet, som der slet ikke har været samme balllade om.

Ung afvigelse 1: Mads
I Podcastsserien Ung Afvigelse interviewer Maja Jensen folk, der i en ung alder begav sig ind i litteraturens verden, og som beskæftiger sig med anderledes emner i deres arbejde som forfatter, oversætter eller illustrator . I dette afsnit mødes hun med forfatteren Mads Ananda Lodahl, der udgav bogen Upassende Opførsel i 2018, hvori han skriver om den heteronormative verdensorden, køn og queerteori. Podcastserien er skabt i samarbejde med Dansk Forfatterforening med støtte fra Statens Kunstfond.

Wimbledon 3
Og så vi skal tilbage til Wimbledon, hvor vi i denne uge besøger klubbens bibliotek. Hvis man nogensinde har læst en bog, hvor nogen spiller eller ser eller bare tænker på tennis, er der en god chance for at bogen har fundet vej til Wimbledons bibliotek, der huser verdens største samling af tennis-litteratur. Hør historien om grundlæggelsen, hvilke gæster der kommer og få en anbefaling til hvilke tennis-bøger der er værd at læse - i dette tredje afsnit af vores miniserie om Wimbledon. 

Kort men godt: Hønseskidning
Hønseskidning er en ganske særlig sport. Den finder faktisk sted rundt omkring, og det kunne være sjovt at finde, hvad det egentlig er for noget. Jens Raahauge fortæller om, da han  overværede "konkurrencen"  i Svanneke på Bornholm.

Franske rødder 6
På den franske halvø Bretagne er man splittet mellem to kulturer. Den franske og den keltiske. Det keltiske sprog, musik og dans holdes i live blandt andet ved store dansefester såkaldte Festnoz, og unge lokale orkestre har fornyet den keltiske musik og er blevet så populære at de turnerer både i resten af Frankrig og i verden.

Kais historie 7
Kai er flyttet fra Vesterbro, er blevet swinger og har startet en massageklinik på Roskildevej.
Serien om Kai Bo Rasmussens farverige liv i 70erne er blevet til i samarbejde med Gyldendal, som også har udgivet bogen 

Forførerens dagbog 7
Jesper Christensen læser 7.afsnit af Søren Kierkegaards beretning om Johannes, den gennemførte æstetiker, der først og fremmest anskuer kvinder som en kunstnerisk nydelse.

Klassisk på nettet: Passion, lidenskab og store armbevægelser 
Klassisk på nettet tager os denne gang med på en lidenskabelig rejse, for hvis der er noget musikken kan, så er det at tale til vores følelser med helt store armbevægelser. Vi drages ind i en verden fyldt med store drømme, fyrig passion og hjerteskærende intensitet. Vi skal bl.a. høre Tjajkovski’s Pathetique symfoni, Beethovens  Pathetique sonate, Fyrst Gremins arie fra Eugen Onegin. Kirsten Rønn tager os som altid kyndigt i hånden og guider os denne gang igennem hele det musikalske følelsesregister.