Den2Radio - Uge 35 - 2018

Udsendelse d. 25.- 31. august. 2018

InterMetzo
I denne uges kommentar fra Georg Metz, handler det om den nye rigsadvokat Jan Reckendorff, som forleden forklarede, at han går til kanten af lov og konvention og ser frem til at efterkomme regeringens og flertallets krav. Det sidste uddybede Reckendorff senere uden overbevisende forbehold’.

Benny Andersen
I anledning af Danmarks store digter Benny Andersens død i sidste uge genudsender den2radio et interview som Karsten Pharao havde med ham for 7 år siden, da han var 81, og det er med meget af hans musik og hans velkendte lune.

Operafestival i Orange
Frankrig er sommerfestivalernes tid. Den ældste af de franske friluftsfestivaler er Les Chorégies, der afholdes i et usædvanlig velbevaret romersk amfiteater i Orange midt på den lige linje i Rhônedalen mellem Lyon og Marseille. Nu er der kommet ny direktør og et nyt og spændende repertoire, der i år som flagskib havde Arrigo Boitos opera Mefistofeles på programmet.  Det er Jesper Tang, der har fulgt sommerens festival for den2radio.

Feed the world 4 
På Stockholm Resilience Centre arbejdes der tværfagligt og globalt med fokus på økosystemer, biodiversitet og fødevarer. Det betyder konkret involvering af lokale befolkningsgrupper og deres specifikke viden i både Afrika og Asien. Her er fokus på økosystemer, biodiversitet og forskellige slags fødevaresystemer, der kan involvere både landbrug, skovbrug, fiskeri, jagt og indsamling. Det er det den 4. udgave af ’Feed the World’ kommer til at handle om.

Kinas moderne diplomati
Det moderne Kinas udenrigspolitiske rolle sætter vi fokus på her på den2radio hvor vi har opsøgt cand.scient pol Camilla Tenna Nørup. Focus er på Kinas skiftende internationale engagement og interesser fra en reformperiode i slutningen af 1970’erne og frem til i dag.

De udødelige 8, boligformer
Vi genudsender i disse måneder den lange serie om Aktiv aldring og solidaritet mellem generationerne som den2radio producerede i 2012 og den er nøjagtig lige så aktuel som for 6 år siden. Denne gang handler det om boligformer, om hvordan ældre mennesker begynder at tænke over hvordan de kommer til at bo sent i deres liv. Vi skal møde en der har besluttet sig for at blive boende i sit store hus og initiativtageren til et seniorbyggeri med aktiviteter og fællesskab. Margrethe Kähler fra Ældresagen kommenterer de to indslag, hun er cand.jur og seniorkonsulent i Ældresagen.  

Mark Twain
Mark Twain elskede at punktere oppustede myter, som den amerikanske offentlighed var fuld af allerede på hans tid. Det var de lærde litteraters jublende lovprisning af en af de kendteste amerikanske romantiske forfattere James Fenimore Cooper og hans berømte indianerromaner, der æggede Mark Twain til det stykke litterære kritik vi skal høre

The Isley Brothers 2
I Erik Kramshøjs 2. udsendelse om det amerikanske soul-band The Isley Brothers handler om deres storhedstid i 70erne, hvor deres guitarspil var stærkt påvirket af Jimmy Hendrix, og hvor de i det hele taget blev mere rock-prægede.