Den2Radio - Uge 36 - 2017

Udsendelse d. 2. - 8. september. 2017

Intermetzo
Intermetzo, Georg Metz’ faste klumme med en knytnæve især til politikerne. Han har givet kommentaren titlen ”Den simples logik – i gensynet med en tosset sporveognskonduktør”.
AT BO
I den2radio’s serie ’AT BO - bolig, by og bæredygtighed’ tager den2radio denne gang fat på den almene bolig. Vi spørger hvorfor boligbyggeriet støttes med offentlige penge, hvad har udviklingen været i den type boliger - og ikke mindst har den almene bolig en fremtid?
World Food Summit
Forleden fandt et topmøde for mad ”World Food Summit: Better Food for More People” sted i København. Under ledelse af Miljø- og Fødevareminister Esben Lunde Larsen - diskuterede en række fødevare-relaterede de udfordringer, som verden står overfor.  Den2radio’s landbrugsmedarbejder perspektiverer topmødets indhold, retorik og præmis. Falete 
Her på den2radio har vi mange musikudsendelser og denne gang er det flamingo vi kigger på, en lille meget berømt sanger fra Sevilla i Spanien med en meget stor stemme. Falete hedder sangeren, og når han går på scenen er han iført lange gevanter og ligger faktisk forestillingen om en operasanger fra gamle dage. Elskere af flamingo må absolut lytte med her.
Tonernes og rytmernes musik 
Hvad er det der gør at musik kan have så stor indvirkning på mennesker? Man kan få tårer i øjnene og gåsehud over at høre musik, børn falder til ro eller man får lyst til at danse, man kan blive trøstet, opstemt eller irriteret. Alle de følelser kigger Peter Vuust på i sit forskningscenter, han er professor på Aarhus Universitet.
FDBmøbler 
Hvorfor kan møbler fra FDB pludselig sælges, mens det i en årrække ikke var muligt? Når man taler om møbler fra Coop, taler man om tidløse møbler. den2radio har talt med designere om det begreb, men det holder ikke. Den danske møbeltradition bygger som ingen anden møbeltradition i verden på historien, den trækker på nogle historiske referencer, der går langt tilbage, som f.x. pindestolen. Det at man kan genkende noget gammelt i en stol gør, at man oplever den som tidløs – som noget der har eksisteret altid.
Forførerens dagbog 7 
Forføreren – Johannes – Søren Kierkegaards Johannes, der fortæller om sin fascination af Cordelia er nu i det 7.afsnit.  Johannes, den gennemførte æstetiker, anskuer først og fremmest kvinder som en kunstnerisk nydelse.  Det er skuespilleren Jesper Christensen, der læser de 14 afsnit op for den2radio, og de lyttere, der ikke har været med fra starten, kan finde hele Søren Kierkegaards bog på hjemmesiden.
Jean Sibelius 
Jean Sibelius er en af sværvægterne indenfor klassisk musik. Meget berømt mens han levede og hele musikverdenen ventede på hans musik. den2radios Kirsten Rønn har været i Ainola, hans hjem nord for Helsinki, der nu er museum og sat Sibelius specialisten Folke Gräsbeck stævne.