Det´ ikke nemt uden et hjem 1: NemID

Udsendelse d. 27.sep. - 3.okt. - 2014

Den digitale tidsalder er over os, og digital kommunikation er for de fleste af os blevet hverdag. Har man NemID, kan man bl.a. modtage digital post fra det offentlige, og løn og overførselsindkomster er i mange år automatisk blevet indsat på vores NemKonto - vi skal ikke længere henvende os nogen steder for at få kontanter fra et udbetalingskontor.
En lettelse for flertallet, men for nogle grupper i samfundet er det slet ikke så nemt endda.

En af de grupper, som er særligt udfordret på det digitale område, er de hjemløse. For det første er det i mange tilfælde nærmest en umulig opgave for en hjemløs at anskaffe sig et NemID. Det kræver bl.a. billedlegitimation som pas eller kørekort – noget, de færreste af dem har eller har svært ved at anskaffe sig, og det er ofte svært for dem at passe på et sundhedskort og fødselsattest. De lever et omflakkende liv, hvor ejendele bliver væk eller stjålet, og derfor er de færreste i besiddelse af legitimation.

”Det’ ikke nemt uden et hjem” er overskriften på to udsendelser, hvoraf vi nu sender den første.  Det handler om hjemløse og deres ikke særlig nemme brug af NemID.

Pernille Randrup Pedersen og Eva Beyer Westergaard har tilrettelagt.

Musik brugt i udsendelsen:
”The Mountain” af Podington Bear


Foto: Betty, der er på vej ind på Borgerservice i Aarhus.