Det´ ikke nemt uden et hjem -2: NemKonto

Udsendelse d.4. - 10. oktober - 2014

 At penge går ind på ens bankkonto, er en selvfølgelighed for de fleste af os, men mange hjemløse med psykosociale problemer, ofte med misbrug til følge, kan ikke få en bankkonto, som de kan anvende som NemKonto. De er nemlig ikke attraktive kunder for bankerne. Selvom alle borgere i princippet har ret til en NemKonto, er bankerne i deres gode ret til at sige nej til støjende og svært samarbejdsvillige kunder, og dermed sende dem videre til næste pengeinstitut. De hjemløse, der ikke kan få adgang til bankerne, har derfor ingen NemKonto, som de kan at opgive til det offentlige, og det skaber problemer, når de skal have udbetalt for eksempel førtidspension eller understøttelse. 

Den anden udsendelse  i serien ”Det er ikke nemt uden et hjem” sætter fokus på, hvad de hjemløse gør i de situationer, og hvordan private og kommunale organisationer forsøger at hjælpe dem med utraditionelle midler.

Udsendelserne Det er ikke nemt uden et hjem er produceret og tilrettelagt af Pernille Randrup Pedersen og Eva Beyer Westergaard.

Billedet er taget ved Kirkens Korshær i Aarhus.