Det skal være sjovt at være frivillig

Udsendelse d. 3. - 9.maj - 2014

I efteråret 2013 blev Danmark introduceret for det nye politisk projekt Alternativet, der blandt andet har folketingspolitikeren Uffe Elbæk i spidsen. Det er et demokratisk projekt, der ønsker at gøre op med den nuværende politiske kultur og måden at lave politik på. Folkene bag Alternativet håber dette bliver startskuddet til en ny bevægelse, hvor borgerne selv er med til at forme dagligdagens politik og hvor bæredygtig omstilling af samfundet kommer på den politiske dagsorden.

Alternativets ambitiøse politisk projekt kræver mange frivillige kræfter. I har selv har det ikke været svært at finde ivrige tilhængere, men udfordringerne viser sig, når den første begejstring har lagt sig, og de mange frivillige langsomt begynder at sive. Det er derfor sin sag at holde på de frivillige og blive ved med at motiverer dem. Det oplever Maja Krog, der er leder af lokalgruppen i København, hvor hun har kontakt til de frivillige københavnere og hjælper med til at arrangerer partiets aktiviteter. Men Maja er selv frivillig og skal derfor også selv være sikker på hun ikke mister gejsten. Mantraet i Alternativet er nemlig at det skal være sjovt at være frivillig, så ingen mister motivationen og indsatsen bliver en sur pligt.

En vigtig del af Alternativets arbejde i disse måneder er at få indsamlet 21.000 vælgererklæringer, så partiet kan stille op ved næste folketingvalg. På nuværende tidspunkt er der indsamlet ca. 2.500 underskrifter.

Læs mere om Alternativet på www.alternativet.dk eller på Alternativets facebook side www.facebook.com/alternativet.dk - her kan du også skrive under på en vælgererklæring og finde oplysninger om kommende arrangementer. Alternativet præsenter sit partiprogram ved folkemødet på Bornholm i juni.

 Thit Andersen har tilrettelagt.