En farverig person

Udsendelse d. 3. - 9.december. 2016

Den esbjergensiske kunstmaler Erik Hansen levede fra 1914 og til 1970.
Han var en farverig person og en kraftfuld maler, der af og til hængte sine malerier op i træerne ved bopælen på Nygårdsvej.
Han tilhørte stilmæssigt, det man kalder mørkemalere.
Det er en betegnelse, som er opstået i mellemkrigstidens danske kunstkritik om kunstmalere som Jens søndergaard, Erik Hoppe og Niels Lergaard, der benyttede en mørkstemt kolorit; men der kan også være mindelser om Edvard Munch, Emil Nolde og Van Gogh i Erik Hansens malemåde.
Journalist og tidligere kulturredaktør på dagbladet Vestkysten Ulf Gudmundsen fra Fanø, kunstmaler Harald E. Jacobsen fra Esbjerg og billedkunstner Bjarke Regn Svendsen fra Tistrup fortæller i udsendelsen om Erik Hansen som menneske og kunstner.
Ulf Gudmundsen så Erik Hansen som godt stof til den lokale avis.
Harald E. Jacobsen sætter hukommelsen i sving på lokaliteten Måde ved Vadehavet i det sydlige Esbjerg, hvor han før i tiden malede sammen med den 15 år ældre maler. Harald E. Jacobsen mener, at Erik Hansen bestræbte sig på at arbejde i et primitivt ekspressionistisk formsprog.
Bjarke Regn Svendsen beretter med udgangspunkt i en række malerier af kunstneren, som i dag er i Vestjyllands Kunstmuseums samling i Tistrup.
Erik Hansen er selv til stede i filmen i kraft af kunstsamler Lorenz Winther Johannsens lydoptagelser med ham fra 1963.
Interviewene er indhentet i 2007 og redigeret af Jens Christian Top til en tv-udsendelse for TV Dengang om Erik Hansen.