Fanatikere i den bedste sendetid

Udsendelse d.22. - 28.december 2012

Fondet for dansk-norsk Samarbejde og Dansk PEN har i løbet af efteråret arrangeret en række debatmøder med udgangspunkt i Anders Behring Breiviks massakre på Utøya sidste sommer. Sammen med krisen omkring de danske Muhammed-tegninger har det aktualiseret behovet for viden, forståelse og diskussion af radikalisering, ekstremisme og terrortrusler i de nordiske lande.

Det fjerde møde i rækken blev afholdt på Schäffergaarden i Jægersborg den 26. november, og oplæggene fra paneldeltagerne handlede især om forsøgene på at forstå begivenhederne ud fra en psykologisk vinkel og om mediernes rolle i Breivik-sagen, men andre aspekter kom også på banen. Bl.a. lighedspunkternemellem Anders Behring Breivik og de mange unge mænd, der har skudt en masse mennesker på skoler i Europa og USA.

Panelet bestod af lektor i politisk sociologi Carsten Bagge Laustsen, den norske antropolog Erika Fatland, den danske medieprofessor Stig Hjarvad, og den kendte norske forfatter og psykiater Finn Skårderud. Udsendelsen er tilrettelagt af Karsten Pharao.

MEDARBEJDER

Karsten Pharao