FDB Møbler 2

Udsendelse d.13.-19.april. 2019
Udsendelse d.9. - 15.september. 2017
Udsendelse d. 16. -22.januar. 2016

Lounge stol

Hvad er det for nogle tanker en møbeldesigner gør sig, når han laver møbler? I udsendelsen fortæller Thomas E. Alken om sit arbejde med at designe havemøbler, hvor deres funktion i en social sammenhæng er vigtig. Udsendelsen er den anden udsendelse om FDB Møbler. Den første udsendelse  fortalte om FDB Møblers i en designhistorisk sammenhæng, hvordan møbler blev valgt, da FDB Møbler blev relanceret i 2013 og om arbejdet med at få de gamle møbler til at passe i størelsen til nutidige mennesker.

Jeg er utrolig optaget af hvordan ting benyttes. Hvordan man man sidder i stolen, hvilke berøringsflader man har. Hvad man oplever, når hånden tilfældigt glider ned langs siden og får fat under sædet. Hvad det er man oplever med sine sanser.

Thomas E. Alken

Thomas E, AlkenThomas E. Alken har tegnestuen Format Design, der i de sidste 18 år har arbejdet med møbel- og produktdesign. Han er ansvarlig for bachelordelen af møbeldesign på Kunstakademiets Design- og Arkitektskole,og er medlem af Retsudvalget i Danske Designere. Han var fra 2005-2012 formand for Snedkernes Efterårsudstilling, der har tråde tilbage til Snedkerlauget, hvor bl.a. Børge Mogensen gjorde mange af sine første forsøg. Han er uddannet fra Danmarks Designskole og Alto Universitetet i Finland.

Billder: To øverste © COOP Danmark, der viser møbler fra havemøbelserien Sammen. Nederste billede Den2Radio.

 

 

MEDARBEJDER

Henrik Morell