Filmnoter: Europæiske filmstemmer - RIFF

Udsendelse d. 5.-11. april - 2014

Filmnoter har været i Rom til den intime Rome Independent Film Festival også kaldet RIFF. Det er der kommet en lille stemningsmontage ud af med tre talentfulde italienske instruktører, der til trods for begrænsede engelskkundskaber brænder for at formidle deres passion for filmmediet.

I montagen kan du høre førstegangsinstruktøren Piero Grant fortælle om sin kortfilm "Ugo's Day", der handler om den unge studerende Ugo, som oplever deja-vu igen og igen. Hans dag er den samme - dag efter dag. Han er i limbo. Et tema, som Piero er særdeles optaget af i hans arbejde med film.

Liliana Eritrei er uddannet inden for filosofi og litteratur og har lavet kortfilmen "Io sono qui", der handler om en mand, som rammes af en sjælden nervesygdom. I montagen berører hun, hvorfor emnet er så vigtigt for hende - hun er en kvinde med en mission.

Andrea Simonetti var den sidste, der insisterede på at give interview til trods for vanskeligheder med sit engelske. Med filmen "Alle Corde" fortæller han om sin egen hjemstavn, hvor arbejdsløshed og forurening er dagens orden. Filmen drejer om en ung mand, der vil nå til tops som bokser for at kunne købe sin fars båd tilbage. En meget italiensk film fortæller Andrea og peger på familien som centralt tema.
 

PROGRAMSERIE

Filmnoter: Europæiske filmstemmer