Heste og lederudvikling

Udsendelse d. 13 -19.februar. 2016

Der er mange måder at lave ledelsesudvikling på. En af dem er at bruge heste, hvor mennesket skal være sammen med heste, og gennem en relation til hesten lære noget om sig selv.

Antropologen Aja Smith undersøger, hvad der sker i den form for ledelsesudvikling. Det drejer sig bl.a. om, hvad der sker når man træner en relation mellem flere arter, og hvordan de forestillinger man har i træningen, hænger sammen med det Aja Smith benævner ”den neoliberale velfærdsstat”.

Aja Smith fortæller også om den forskning, der har betydning for hendes projekt, og som hun fortæller er heste blevet populære inden for forskningen.

I udsendelsen medvirker også Vibeke Andersen, der laver ledelsesudvikling med heste. Hun viser bl.a. hvordan man kan gå med en hest, og hvordan ens koncentration om opgaven kan aflæses af hestens reaktioner. Hun har været en del af Aja Smiths feltarbejde, og fortæller, hvordan det har været at deltage i undersøgelsen.

Medvirkende

Aja SmithAja Smith er uddannet antropolog fra Købehavns Universitet og ph.d.-studerende på Syddansk Universitet på Institut for Management og Marketing i en forskningsgruppe der hedder Consumption, Culture and Commerce Institut for Marketing & Management, hvor hun har været tilknyttet siden 2013. På sin kandidatuddannelse lavede hun feltarbejde i Australien om kærlighed og forestillinger om fremtid. Hun har arbejdet for markedsundersøgelsesinstitutter. Hun har undervist på Københavns Universitet og på Monash University og Deakin University i Australien.

 

 

 

 

 

Vibeke AndersenVibeke Andersen har virksomheden ISAR. Hun er oprindeligt uddannet agronom fra Egemosegård, hvor hun arbejder med coaching med heste, rideterapi, og arbejder med Landbohøjskolen. Hun har en mastergrad i Coaching and Development fra Portsmouth University, hvor hendes speciale var at bruge heste i coaching. Hun bor på autister,  sårbare piger og unge piger med spiseforstyrrelser. Alt sammen med brug af heste. Oprindeligt har hun arbejdet inden for Miljøministeriet, hvor hun arbejde med naturgenopretning. På billedet ses også med Vibeke Andesen ses også hesten Skolli (udtales skodli), der er medvirker i udsendelsen.

 

 

MEDARBEJDER

Henrik Morell

PROGRAMSERIE

Forskning og Videnskab