Hofteatret – magt, maskerade og musik

Udsendelse d. 30.sep. - 6.okt. 2017

Hofteatret fylder 250 år. Teatret gemmer sig på Slotholmen, nærmere bestemt Ridebanen på Christiansborg Slot og modsat resten af slottet, har Hofteatret aldrig været berørt af brand, derfor er det et unikt og særligt sted at besøge.


I 1767 indviede Christians d. 7. Hofteatret, mange hoffer i Europa havde et og det ville han også have. Teatrets interiører har gennem tiderne skiftet, men ikke mere end at den besøgende sagtens kan indsnuse den oprindelige atmosfære og se masser af den oprindelige indretning. Forandringerne har sine historiske forklaringer og repræsenterer sin tid.


I udsendelsen fortæller direktør for Hofteatret, Peter Christensen Teilmann om teaterets indretning, magten og maskeraderne, der udspandt sig i teaterrummet.
Hofteatret og museet er åbent for besøgende og har rundvisninger, desuden lægger Hofteatret hus til omkring 80 årlige arrangementer.

Vi kan anbefale at besøge Hofteatrets hjemmeside. Her kan du læse mere historie om teatret og museet og du kan kontakte teatret, hvis du vil på en rundtur på  infor@teatermuseet.dk eller tlf. 33 11 51 76 eller du kan læse bogen "Hofteatret i tiden 1767-2017" af Peter Christensen Teilmann.


 

 

Musikken i udsendelsen er af:
Duo Tramontana  med Winnie Bugge Frandsen og Søren Gleerup Hansen, Royal Danish Flute Music from the 18th Century.
Komponisten Franz Lachner , Symfoni nr. 8 i G-dur, op. opført af The Slovak State Philharmonic Orchestra, dirigent Paul Robinson.
Komponisten Niels W. Gades Ouverture til Ossian med dirigent Michael Schønwandt, spillet af Copenhagen Phil.
Komponisten JPE Hartmanns folkeviseopera ”Liden Kirsten” med tekst af H.C Andersen, sunget af Edith Oldrup Pedersen og Aksel Schiötz spillet af Det kgl. Kapel 1939.

Anne Eggen har tilrettelagt.

 

MEDARBEJDER

Anne Eggen