Hvorfor reparerer vi ikke mere?

Udsendelse d.12.-18.januar. 2019
Udsendelse d. 23.-29.juli. 2016
Udsendelse d.28.juni - 4.juli - 2014

Hvad gør vi hvis brødristeren, vaskemaskinen eller et stykke tøj går i stykker? I mange tilfælde bliver produkterne smidt ud i stedet for at blive repareret. I udsendelsen spørger Henrik Morell, hvorfor der ikke bliver repareret mere. Det forsøger han bl.a. at få svar på ved at tale med nogle erfarne reparatører, der fortæller om deres erfaringer med reparationer. 
Ofte er økonomi en vigtig begrundelse for ikke at reparerer. En forbrugerøkonom fortæller om, hvordan man kan se på reparationer ud fra et privatøkonomisk perspektiv.
Der er nogen, der mener, at det er forkert, at vi smider en masse ting væk, der kunne komme til at fungere igen, hvis vi reparerede dem. Det drejer sig bl.a. om Reparationsværkstedet hos Miljø- og Energicentret i Høje Taastrup og de reparationscafeer, der skyder op i denne tid.
Men er de produkter vi køber lavet på en måde, så de egner sig til at blive repareret? Det kan være svært at se, når man står i en butik. De test som Forbrugerrådet Tænk laver, har ikke reparationsegnethed med. Udsendelsen spørger Forbrugerrådet Tænk, hvorfor reparationsegnethed ikke er med, og hvad det ville kræve.
Se mere om reparation:
Reparationsguiden er en oversigt over reparatører i Danmark 
Reparationsværkstedet hos Miljø- og Energicentret i Høje Taastrup  
Artikel i Information af Jørgen Steen Nielsen om reparationscafeer
Reparationscafeen i Saxogade på Vesterbro i København

 

 

MEDARBEJDER

Henrik Morell