Mad og vaner

Udsendelse d.22. - 28.august. 2020

Du er inviteret til middag, det er juleaften, nu sidder du spændt ved bordet og venter på maden, og ind kommer – en gryde med dampende øllebrød og en stabel pandekager med tilbehør. Fra husets højtalere strømmer det samtidigt ud med schlagermusik. Ikke just et måltid eller for den sags skyld musik man venter at få serveret på denne årets måske mest traditionsbundne aften.  Er der noget der hæges om her til lands, er det vores madvaner. Det ligger grundlæggende fast, hvad vi spiser og hvornår uanset om der er tale om morgenmad, frokost, aftensmad eller hvis det gælder måltider til højtidelige lejligheder. 
Pia Koppelman fra den2radio mødte adfærdsforsker og professor på Roskilde Universitetscenter, Pelle Guldborg Hansen, på en udendørs restaurant og spurgte ham, hvorfor vi er så traditionsrige, når det gælder vores måltider.

MEDARBEJDER

Pia Koppelman