Reform i praksis 2: Psykiatrisk diagnose er ingen forhindring for job
Udsendelse d.24. -30. juni. 2023
I oktober 2020 blev en reformkommission nedsat af den daværende regering der blandt andet skulle komme med forslag til hvordan beskæftigelsen kunne løftes og uligheden mindskes for de knap 200.000 borger der er på overførelsesindkomst. Her i foråret udkom den 3. og sidste del af kommissionens forslag og allerede inden kommissions forslag blev offentliggjort satte journalisten Helle Schøler Kjær sig for at til at undersøge hvilke konsekvenser den eksisterende lovgivning og praksis havde for borgerne og hvad kommunerne kunne gøre eller havde gjort for at rette op på stramme og rigide retningslinjer.
Det er blevet til 5 podcast med eksempler fra kommunerne :Aabenraa, Hillerød, Holstebro, Aarhus og Hjørring. Det er dog ikke alene de ca. 200.000 voksne, der står uden for arbejdsmarkedet, der bekymrer Refomkommissionen og politekerne, men også især de cirka 40.000 unge mellem 15 og 24 år, som hverken er i arbejde eller under uddannelse.
Vi er nået til den 2 podcast om de indsatser nogle kommuner landet over anvender for at få borgere, der er på kanten af arbejdsmarkedet til at få arbejde eller uddannelse. Tiltag, der har inspireret Reformkommissionen der i maj i 2023 udkom med en delrapport med forslag til at få de 200.000 borger uden for arbejdsmarkedet til få fodfæste og ud af den kommunale jobcentersilo. Denne gang gælder det indsatsen for borgere i Hillerød med psykiatriske diagnoser.
Ide og tilrettelæggelse Helle Schøler Kjær, lyddesign og musik Michael Christoffersen,
logodesign Sigrun Gudbrandsdottir
Du kan på hjemmesiden: Reformkommissionen få flere oplysninger om andre dele af reformen