Skak VM kandidat turneringen

Udsendelse d. 17- 23.marts. 2018

 Den anden radio er med til årets store skakbegivenhed, VM-kandidatfinalen som begyndte sidste weekend i Berlin. Her mødes 8 af verdens bedste spillere, for at kæmpe om retten til at udfordre den regerende verdensmester: vores nordiske  skakgud Magnus Carlsen. Turneringen varer en hel måned og er et tilløbsstykke af dimensioner. Lige fra gallaåbningen med Sophia Loren over de projicerede halvanden milliard mennesker, der forventes at høre om resultaterne, til skakkens mange ansigter, er kandidat-turneringen en smeltedigel af indtryk. Man behøver bestemt ikke at kende til skak for at lade sig fascinere. Men det skader på den anden side heller ikke - vi linker i hvert fald til den2radios lille skakhistorie sendt første gang i foråret.

Links:

Officiel turneringshjemmeside 
God skak-hjemmeside 
Omtale af Kramniks parti i runde 3

 

 

 

Foto: I første runde spillede nationaliteterne mod hinanden, altså russer mod russer, for at forhindre eventuelle beskyldninger om aftalt spil sent i turneringen. Her ser I de to amerikanske spillere Fabio Caruana og Wesley So - et parti som Caruana vandt.

First Move Ceremony. Turneringens første træk C4 for Aronian blev trukket af Andrey Guriyev, CEO for hovedsponsoren Phosagro.

Fra balkonerne kan man se ned på spillerne. Flere har teater-kikkert med.

 

MEDARBEJDER

Rasmus Blædel Larsen