Stalking

Udsendelse d.5. - 11.marts - 2016

Stalking var for få år siden noget man hørte om i forbindelse med en filmstjerne, der blev forfulgt af en beundrer. Nu er der større kendskab til fænomenet, som 100.000 ganske almindelige kvinder og mænd hvert år er berørt af, men det er stadig svært for den ramte at få omgivelsernes forståelse for, hvor alvorligt det er.

I udsendelsen fortæller direktør i Dansk Stalking Center, Lise Linn Larsen, om hvad stalking er og hvad man kan gøre mod det. Det er både hvad den ramte kan gøre, men også hvad omgivelserne og samfundet kan. Ifølge Lise Linn Larsen bør man lave lovgivningen om, så der er bedre muligheder for at skride ind mod stalking. Men det juridiske system kan ikke stå alene, for det er også muligt at lave en anden indsats, der kan hjælpe stalkerne til at stoppe med deres aktiviteter. Det drejer sig både om en professionel indsats, men stalkerens netværk kan også hjælpe med at stoppe stalkingen. At man kan lave en anden indsats ændrer dog ikke på, understreger Lise Linn Larsen, at der er tale om alvorlig kriminalitet.

I udsendelsen kan man høre om nogle af de tilbud som Dansk Stalking Center har til ofre, deres pårørende og til stalkerne.

Billede øverst © Can Stock Photo Inc. / MrKornFlakes. Billede nederst: © Dansk Stalking Center.

Lise Linn LarsenLise Linn Larsen er direktør i .Dansk Stalking Center. Hun var formand for Dansk Anti-Stalking Forening, som hun stiftede i 2010, der i dag hedder Dansk Stalking Center. Hun har selv oplevet stalking, og kender derfor personligt til, hvor alvorligt det er. Hun har en uddannelse som psykoterapeut og er kandidat i pædagogisk psykologi. Hun har skrevet bogen "Staling - om chikane, forfølgelser og trusler".

 

MEDARBEJDER

Henrik Morell