Vi er jo lavet af stjernestøv – Lily Weiding fortæller 2. del

Udsendelse d.15. - 21. maj. 2021

Lily Weiding, som i dag er 96 år, har tidligere i 2014 medvirket i et stort interview i Den 2. radio, men hun var så generøs at sige ja til endnu et interview, da vi vidste, at hun havde meget mere at berette.
I anden del fortæller hun om sine tre ægtemænd – skuespillerne Sigfred Johansen, Mogens Wieth og Morten Grunwald. Sigfred Johansen døde i 1953, og Mogens Wieth døde i 1962 – året, hvor Lily Weiding også mistede sin bror, som hun berettede om i udsendelsens første del. Morten Grunwald og Lily Weiding nåede 53 års samliv, inden hun mistede ham i 2018.
Vi hører også om nogle af Lily Weidings mange roller og om medspillere som Jørgen Reenberg, Erik Mørk og Louis Miehe-Renard.
Undervejs synger Sigfred Johansen ”Luften var 15, vandet var 16, og pigen var 17 ½”, og vi hører ham i samspil med Lily Weiding i filmen ”Oktoberroser” og i George Bernard Shaws ”Landsbyfrieri”.
Lily Weiding spillede sammen med Mogens Wieth i ”Familien Swedenhjelm” og ”De røde tjørne”. Mogens Wieth og Ebbe Rode høres i filmen ”Den usynlige hær” fra 1945.
Vi hører Morten Grunwald læse fra erindringsbogen ”Mere end gule sokker” og spille sammen med Judy Gringer i ”5 mand og Rosa”. Grunwald og Weiding høres sammen i glimt fra Ernst Bruun Olsens ”Hvor gik Nora hen, da hun gik ud” fra 1969, og fra julekalenderen ”Jul på slottet”.
Lily Weiding høres i samspil med Ove Sprogøe i Strindbergs ”Faderen”, med Jørgen Reenberg i Molieres ”Misantropen”, med Erik Mørk i Ibsens ”Fruen fra Havet”, og med Louis Miehe-Renard i ”De beskedne” af Klaus Rifbjerg. I et citat fra Ibsens ”Vildanden” medvirker Weiding, Reenberg og Mørk sammen med Elith Pio og Malene Schwartz.
Endelig citeres Agnes Henningsens ”Let gang på jorden” og Lily Weidings sidste filmopgave, tegnefilmen ”Ariettys hemmelige verden” fra 2010 - og til allersidst sangen ”Kald mig bare din”.

Vi retter en varm tak til Lily Weiding og til Hegermann-Lindecrones Båndarkiv. 

Foto: Martinus Blauenfeldt Kühl. 

Tilrettelæggelse: Rune Kühl. Teknik: Jytte Nordholt.