AT BO: BLOX, BLOXHUB og DAC, hvad er det?

Udsendelse d.18. - 24. marts. 2017

I  nær fremtid vil der globalt være mere end 3 milliarder mennesker i byerne. Og så skal der bygges og planlægges og det skal dansk viden om byudvikling, arkitektur, design og it være med til at give bæredygtige løsninger til. Derfor er der bygget en nyt hus på havnefronten i København med navnet BLOX. BLOX skal være det nye arkitekturcenter for hele Danmark - en smeltedigel for viden, forskning, kontakter, udveksling af praksis, samarbejde og formidling af arkitektur, design, byudvikling og it.  
BLOX bliver rammen om bl.a. 22 boliger, restaurant, udstillingsrum, boghandel, fitness, underjordiske p-pladser, auditorier og kontorfællesskaber og ikke mindst et stort udendørs byrum med legepladser og cafeer.
I udsendelsen får du en rundvisning i huset af Ole Kongsbak, leder for byggeteamet. Du møder også to af de kommende indflyttere BLOXHUB ved direktør Torben Klitgaard og Dansk Arkitektur Center ved programchef Mikkel Kragh, der fortæller om visioner og dansk byggeri set i både kommercielt og bæredygtigt lys.
BLOXHUB er en forening, et fællesskab, der kan koble medlemmerne sammen, skabe events, så ideer og konkret praksis i byggebranchen, i arkitekturen, designet og itudviklingen, kan befrugte hinanden. Byggefirmaer, universiteter, tegnestuer eller kommuner, kan have glæde af at omsætte deres ideer i samarbejde.  Bag BLOXHUB står  erhvervsministeriet, Realdania og Københavns kommune.
Dansk Arkitektur Center DAC, formidler og udvikler viden og visioner om fremtiden  arkitektur, byernes udvikling og innovation i byggeriet gennem bl.a. faglige programmer og udstillinger , der henvender sig til  fagfolk og borgere.
BLOX, bygherre: Realdania, pris: omkring 2 mia. kr., arkitekt: Rem Koolhass v/ arkitektfirmaet OMA
Her kan du få mere at vide:
Blox:  , BLOXHUB , DAC og Sustainable build

   

 

 

   Tilrettelæggelse og foto Anne Eggen    

   Serien er støttet af 

 

 

MEDARBEJDERE

Anne Eggen, Bodil Grue, Kristina Grosmann Due

PROGRAMSERIE

At Bo