At Bo: Urbanisering

Udsendelse d. 25.februar - 3.marts. 2017

I den anden udsendelse i serien At Bo – bolig, by og bæredygtighed sætter vi fokus på ”urbanisering” og forskning på Statens Byggeforskningsinstitut (SBi) ved Aalborg Universitet København.  Verden bliver mere og
mere urbaniseret og klimaforandringerne presser sig på. Urbanisering  handler både om processer og relationer i byen – mellem mennesker, kvarterer og bydele;  hvorvidt byer bliver større eller mindre, om det er dyrt eller billigt at bo i dem, om infrastrukturen hænger godt sammen eller er præget af meget adskilte enheder.  Danmark ligger gennemsnitligt 31 m over havets overflade og en af fremtidens store udfordringer hedder vand – både som oversvømmelse og som rent drikkevand.
Vi  har talt med seniorforsker Jesper Ole Jensen og direktør, prodekan Thorkild Ærø fra Statens Byggeforskningsinstitut (SBi) ved Aalborg Universitet København.  
De to forskeren kommer bl.a. ind på, hvordan man i andre lande forsøger at styre den sociale sammensætning i bykvarterer og klimaforandringer, der lige om lidt kan blive meget afgørende for,  hvordan vi urbaniserer og indretter byer.

Medvirkende fra  Statens Byggeforskningsinstitut (SBi) ved Aalborg Universitet København. :
Thorkild Ærø, prodekan, direktør, Ph.d., landinspektør,   
Jesper Ole Jensen, seniorforsker Ph.d., By, bolig og ejendom,  

Ny urbanisering i Frederikssund - meget tæt på kanten af Roskilde Fjord. Danmark har omtrent 9000 km kyststrækning og det meste af den er ikke sikret.

Links: Statens Byggeforskningsinstitut (SBi) ved Aalborg Universitet København.

Skader ved oversvømmelse

Tilrettelæggelse : Kristina Grosmann Due og Anne Eggen 
(Foto: Anne Eggen og Boligsiden.dk)

Serien er produceret med støtte fra

MEDARBEJDERE

Anne Eggen, Kristina Grosmann Due

PROGRAMSERIE

At Bo