Håndværk: Bageren og brødet

Udsendelse d.17. - 23.april. 2021
Udsendelse d.15.-21.september. 2018

Noget af det ældste brød der kendes kan dateres 6000 år tilbage og er fundet i en kongegrav i Ægypten. Det kan ses på British Museum i London. Beretninger fra biblen vidner om at nomaderne bagte brødet over bål.

Under vores himmelstrøg blev faget organiseret med mesteruddannelse i et laug. Det Københavnske Bagerlaug laug kan spores tilbage til middelalderen i 1200-tallet. Her bestemte medlemmerne bl.a. hvem der kunne få et brødeudsalg og fastlage regler for hvordan enker kunne overtage brødudsalget .

I dagens podcast skruer vi tiden frem til 2018 og besøger den nyudklækkede svend Lasse Nørup Bentsen i Skolegades Bageri i Herning.

Lasse udmærker sig ved at have deltaget i adskillige konkurrencer inden for sit fag, lige fra skolemesterskaber, DMSkills til VMSkills  -  I år skal han til EuroSkills 2018  i Budapest om ganske kort tid. Konkurrencen omfatter 10 forskellige fag for unge under 23 år og i bagergruppen skal Lasse konkurrere mod 7 bagere fra andre europæiske lande. 

Du kan se mere her om SKILLSDENMARK . Det faglige fællesudvalg for bagere og konditorer DFFU  og Skovgaards Mølle - og Bagerimuseeum  og Bager og konditoruddannelsen  

 

 

 

 

 

I podcasten medvirker bagersvend Lasse Nørup Bentsen, bagermester Alix Gyldenløve Bitsch, Skolegades Bageri og uddannelseskonsulent Erik Jensen fra Det Fagligt fællesudvalg for bagere og konditorer.

og uddannelseskonsulent Erik Jensen fra Det Fagligt fællesudvalg for bagere og konditorer.

 

 

 

 

Foto: Pixabay.com og Anne Eggen

Serien støttes af

MEDARBEJDERE

Anne Eggen, Kristina Grosmann Due

PROGRAMSERIE

Håndværk