Internationale danske klassiske solister: Eva Johansson

Udsendelse d.26.november - 2.december. 2022
Udsendelse d.2. - 8.marts. 2019
Udsendelse d.19. - 25. marts. 2016

Eva Johansson hører til en af sin generations førende internationale dramatiske sopraner. Hendes karriere har foreløbig varet i 35 år med debut på Det kgl. Teater allerede som 23 årig, og derfra har karrieren ført hende ud til alle de store internationale operascener, hvor hun har arbejdet med de største dirigenter og instruktører.
Fra Berlin til Wiener Operaen hvor Eva Johansson som den eneste danske sopran har sunget Brünnhilde i Wagners 'Ringen'. Metropolitan Operaen i New York, Pariser Operaen, Covent Garden i London, La Scala i Milano, Bayreuth Festspillene og mange andre steder. Hun kombinerer lyrisk skønhed og dramatisk udtrykskraft i sin stemme med en fundamental god teknik, der gør hun bliver med at fungere optimalt.
I 2001 blev hun udnævnt til Kammersangerinde i Berlin.
I 2005 fik hun Reumert Prisen for sin rolle som Elektra på Operaen i København

Musikken er først et glimt med Eva Johansson selv som Elektra fra Operaen i Zürich og de næste tre stykker har hun selv valgt, og det er Birgit Nilsson også som Elektra i den scene hvor lillebroderen Orestes vender hjem efter at været sendt bort under hele sin opvækst, en indspilning med Wiener Filharmonikerne ledet af Georg Solti. Så følger indledningen til 2.sats af Brahms’ violinkoncert, hvor det er oboen der er solist inden violonisten kommer på, så det er solooboisten fra Berliner Filharmonikerne vi hører, og til sidst slutningen af kæmpeoperaen Götterdämmerung af Wagner med orkestret fra Operaen i München.

MEDARBEJDER

Kirsten Rønn

PROGRAMSERIE

Internationale danske klassiske solister