Internationale danske klassiske solister : Giordano Bellincampi

Udsendelse d.15. - 21. oktober. 2022
Udsendelse d. 18. - 24. maj. 2019
Udsendelse d. 9.-15.januar. 2016

'Internationale danske klassiske solister' er titlen på en ny serie på den2radio.dk der vil portrættere danske sangere, musikere og dirigenter, der har eller har haft en international karriere eller måske er på vej til at få en karriere.
Vi skal høre dem fortælle om udgangspunktet, om hårdt arbejde og triumfer og glæde og skuffelser. Musikken har solisterne selv valgt.
Første internationale danske klassiske solist i serien er dirigenten Giordano Bellincampi 

Giordano Bellincampi er chefdirigent for Kristiansand Symfoniorkester i Norge, Musikchef for Auckland Philharmonierne i New Zealand og Musikchef for Duisburg Philharmonikerne i Tyskland. Dertil adjungeret lektor i direktion ved Det kgl.danske Musikkonservatorum.
Blandt tidligere ansættelser i Danmark er musikchefposten ved Den jyske Opera i Aarhus fra 2005 til 2013.

Musikken som Giordano Bellincampi har valgt er først begyndelsen af 4.sats af Carl Nielsens 3.symfoni ’Espansiva’, hvor Giordano Bellincampi dirigerede Sjællands Symfoniorkester. Så hører vi ’Livsglædens galop’ af Fini Henriques, og her var det Helsingborg Symfoniorkester Giordano Bellincampi dirigerede. 2.del af Brahms’ Altrhapsodi sang Christa Ludwig med Philharmonia orkester og herrekor dirigeret af Otto Klemperer. Jussi Björling sang ’Donna non vidi mai’ fra Puccinis Manon Lescaut med Det kgl svenske Operaorkester ledet af Nils Grevilius, en indspilning fra 1959. Så fik vi lidt af ouverturen til Weyse’s syngespil ’Sovedrikken’, hvor Giordano Bellincampi dirigerede Underholdningsorkestret, og til slut hørte vi slutkoralen af Bach’s Johannes Passion, hvor Peter Schreier dirigerede Dresden Statskapel og Leipzig Radiokor.

 Foto: Andreas Köhring

MEDARBEJDER

Kirsten Rønn

PROGRAMSERIE

Internationale danske klassiske solister