Internationale danske klassiske solister: Jesper Busk Sørensen

Udsendelse d. 29.oktober - 4.november. 2022
Udsendelse d. 27.april - 3.maj. 2019
Udsendelse d. 6.-12. februar. 2016

'Internationale danske klassiske solister' er titlen på en ny serie på den2radio.dk der vil portrættere danske sangere, musikere og dirigenter, der har eller har haft en international karriere eller måske er på vej til at få en karriere.
Vi skal høre dem fortælle om udgangspunktet, om hårdt arbejde og triumfer og glæde og skuffelser. Musikken har solisterne selv valgt.
Jesper Busk Sørensen er ansat i Berliner Philharmonikerne - et af verdens fornemste og højst profilerede orkestre, og det er helt usædvanligt at en ung dansker vinder sådan en stilling. 
Han er 37 år og blev ansat for 8 år siden, så han har allerede stor erfaring og mange spændende ting at fortælle. Dertil er han også adjungeret professor ved Det kgl danske Musikkonservatorium. 

Musikken i udsendelsen var valgt af Jesper Busk Sørensen og det er først indledningen til John Adams 'Short ride in a fast machine' hvor Simon Rattle dirigerer Birmingham Symfoniorkester. Så får vi Intermezzoet fra Puccini's opera 'Manon Lescaut' i en ældre indspilning hvor Herbert von Karajan dirigerer Berliner Philharmonikerne.  'Urlicht' som er 4.satsen i Mahlers' symfoni nr 2 synger Magdalena Kozena med Berliner Philharmonikerne dirigeret af Simon Rattle, en ny indspilning hvor Jesper Busk Sørensen også er med i orkestret. Så kommer 'Spiegel im Spiegel' af Arvo Pärt for cello og klaver og cellisten er Dietmar Schwalke - kollega til Jesper Busk Sørensen - og pianisten Alexander Malter, og som det sidste får vi slutningen af Romancen fra Berlioz' 'Fausts fordømmelse' med engelskhornisten fra Philharmonia orkestret.
Kirsten Rønn havde tilrettelagt.

Foto: centerstage.conn-selmer.com

 

MEDARBEJDER

Kirsten Rønn

PROGRAMSERIE

Internationale danske klassiske solister