Internationale danske klassiske solister: John Damgaard

Udsendelse d.4. - 10.februar. 2023
Udsendelse d.22. - 28. juni. 2019
Udsendelse d.1.- 7.oktober. 2016

Den 'Internationale danske klassiske solist' er denne gang pianisten John Damgaard. Han fortæller om et langt liv som underviser og som solist i hele verden. Professor i Danmark, professor i Japan og gæsteprofessor i Australien. Klaversolist og kammermusiker og med et meget stort antal indspilninger igennem et langt liv. Han har mange gode historier fra et langt musikerliv.

John Damgaard har været professor på Det jyske Musikkonservatorium i Aarhus fra 1984 til 2007.
Dertil mangeårig gæsteprofessor ved Musashino Academia Musicae i Tokyo og Gæsteprofessor ved Australien National Academy of Music i Melbourne

John Damgaard har indspillet et stort antal cd’er deriblandt Maurice Ravels samlede klaverværker på 2 cd’er, og alle Schuberts fuldendte klaversonater og 3 af de ufuldendte på 5 cd’er. Dertil en DVD med en liveoptagelse fra Tokyo i 2007 af Schumanns værker.  

Al musikken i udsendelsen blev spillet af John Damgaard og det var starten og slutningen af Schuberts Impromtus i Es-dur, Ravels Prelude, Schumanns Widmung omskrevet til klaver af Franz Liszt, Sonate af John Cage og Orgelkoral af Bach: ’Nun freut euch, lieben Christen’ omskrevet til klaver af Feruccio Busoni.

Foto: Jerry Bergman

Serien kan I finde både i kategorien 'Klassiske musik' og under 'serier' - det er altsammen at finde på den2radio's hjemmeside, og serien fortsætter.

 

 

MEDARBEJDER

Kirsten Rønn

PROGRAMSERIE

Internationale danske klassiske solister