Internationale danske klassiske solister: Lars Ulrik Mortensen

Udsendelse d. 19. - 25.november. 2022
Udsendelse d.13.-19.april. 2019
Udsendelse d.5. - 11.marts - 2016

Lars Ulrik Mortensen har været kunstnerisk leder af Concerto Copenhagen siden 1999. Inden da var han professor ved Hochschule für Musik i München og cembalist i 'London Baroque'. Han har indspillet talrige cd'er og modtog flere Grammy'er for sine Buxtehudeindspilninger, og de affødte også, at han blev udnævnt til ´Årets musiker' i 2000 og dertil Cannes Classical Award i 2001. Hans indspilning af Bach's Goldberg-variationer blev tildelt den franske pris 'Diapason d'Or. Med Concerto Copenhagen har Lars Ulrik Mortensen bl.a. indspillet samtlige Bach's cembalokoncerter. I 2007 modtog han Danmarks mest prestigefyldte musikpris Sonningprisen og i 2008 blev han medlem af det svenske Kungliga Musikaliska Akademien.  

Lars Ulrik Mortensen dirigerer i disse uger på Det kgl Teater på Gamle Scene Händels første opera ’Il Trionfo’ i en opsætning, der har fået international opmærksomhed.  

Musikken har han selv valgt og det er først starten af satsen Potrem Omnipotentem fra Bach's h-mol messe med Concerto Copenhagen og 10 professionelle sangere knyttet til ensemblet. Dernæst Buxtehudes Canzonetta i a-mol efterfulgt af 3.satsen af Bach's koncert for 4 cembali hvor de tre andre er Trevor Pinnock, Marieke Spaans og Marcus Mohlin. Så kommer først en Gigue og dernæst en Courante af Buxtehude og til sidst slutkoret af Bach's h-mol messe igen med Concerto Copenhagen og 10 sangere. Lars Ulrik Mortensen spiller alle cembalostykkerne og dirigerer Concerto Copenhagen. Kirsten Rønn har tilrettelagt

Foto: Toccata Music Manegement

MEDARBEJDER

Kirsten Rønn

PROGRAMSERIE

Internationale danske klassiske solister