Internationale danske klassiske solister: Stephen Milling

Udsendelse d.25. - 31.marts. 2023
Udsendelse d.6. - 12. april. 2019
Udsendelse d. 12. - 18. november. 2016

Stephen Milling har indsunget flere hele operaer: Carl Nielsens 'Maskarade' med DRSymfoniorkestret dirigeret af Michael Schønwandt, Richard Wagners 'Parsifal' med Dredsden Staatskapelle med Christian Thielemann som dirigent og Hector Berlioz' 'Troyanerne' med London Symphony Orchestra dirigeret af Sir Colin Davis, som fik en Grammy både for bedste operaindspiling og for bedste klassiske album. Dertil hele Wagners 'Ringen' fra Operaen i København med Det kgl Kapel og Michael Schønwandt og Mozarts 'Idomeneo' med Danmarks Underholdningsorkester under ledelse af Adam Fischer. En jazzplade med pianisten Nikolaj Bentzon har Stephen Milling også indsunget.
Stephen Milling optræder på alle de vigtigste operascener i verden som Bayreuth Festspillene, Metropolitan Operaen i New York, Covent Garden i London, Wieneroperaen og La Scala i Milano. Også i 2017 er han engageret til Bayresuth Festspillene igen som Hagen i Götterdämmerung.

 Al musikken i udsendelsen var valgt af Stephen Milling og vi fik først et glimt af orkestermellemspillet fra Wagners Götterdämmerung fra Bayreuth festspillene dirigeret af Karl Böhm, dernæst sang DRRadiokoret Svend S. Schultz’ Yndigt dufter Danmark’. Så ville Stephen Milling gerne høre en af sine forgængere som Gurnemanz i Parsifal i Langfredagsmusikken – Kurt Moll - og det var med Berliner Philharmonikerne dirigeret af Herbert von Karajan. Dernæst fik vi Stephen Milling som Jeronimus i Carl Nielsens Maskarade med DRSymfoniorkester dirigeret af Michael Schønwandt og til sidst From Russia with Love hvor Stephen Milling sang med Nikolaj Bentzon i hans arrangement. 

Foto: den2radio

MEDARBEJDER

Kirsten Rønn

PROGRAMSERIE

Internationale danske klassiske solister