Internationale danske klassiske solister - Stig Fogh Andersen

Udsendelse d.5. - 11.november. 2022
Udsendelse d.23. -29. marts. 2019
Udsendelse d.11. -17. februar. 2017

den2radio's serie 'Internationale danske klassiske solister' portrætterer denne gang operasangeren Stig Fogh Andersen. Han fortæller om udviklingen af sin tenorstemme til Wagnertenor og om sine engagementer på de store scener med både gode og dårlige oplevelser med de store dirigenter og om sin frygt for fremtiden først og fremmest hvad angår operaen. 

Musikken i udsendelsen er med Stig Fogh Andersen. Han synger først titelrollen i Siegfried af Richard Wagner fra Den jyske Opera med Aarhus Symfoniorkester som Francesco Cristofoli dirigerer. Så synger han ’Winterstürme’ fra Wagners Valkyrien fra Operaen i København med Det kgl Kapel med Michael Schønwandt i spidsen efterfulgt af Edvard Griegs 'Min tanke er et mægtigt fjeld' til et digt af H.C.Andersen akkompagneret af Bengt-Åke Lundin. Arnold Schönberg er det næste: 'Du wunderliche Tove' fra Gurrelieder med München Radiosymfoniorkester dirigeret af Mariss Jansons og til sidst Johannes Brahms - begyndelsen af kantaten 'Rinaldo' med DRSymfoniorkestret ledet af Gerd Albrecht.

Debut på Den jyske Opera 1978
Debut på Det kgl. Teater 1980
Ridder af Dannebrog af 1.grad 1998
Kongelig Kammersanger 2006
Bikubens Hæderspris 2007
Æreskunstner i Østermarie 2009
Wilhelm Hansens Pris 2010

Blandt de internationale dirigenter Stig Fogh Andersen har arbejdet med kan nævnes Daniel Barenboim, James Levine, Mark Elder, Christoph Eschenbach, Mariss Jansons, Berhard Haitink, Hartmut Haenschen og Simon Rattle.


Foto: dacabo records

MEDARBEJDER

Kirsten Rønn

PROGRAMSERIE

Internationale danske klassiske solister