Radiomagasinet Kollaps. Pengenes kollaps

Udsendelse d.3. - 9.august 2013
Udsendelse 18. - 24. august 2012

Penge er lig med frihed, mener nogle. Mens andre for længst har gennemskuet, at de ikke er mere værd end det papir, de er trykt på, og den blinde, vanvittige tillid, vi har til dem.

Radiomagasinet Kollaps handler denne gang om penge. Vi vil prøve at forstå, hvad der sker, når den økonomiske krise får troen på pengene til at smuldre:

Økonomiprofessor Jesper Jespersen fortæller om, hvad der sker, når den økonomiske teori kommer til kort, mens CBS-lektor Ole Bjerg forklarer os, hvorfor poker er nøglen til forståelsen af pengesystemet og finanskrisen. Bagmændene bag henholdsvis ressourcebaseret økonomi, artmoneys og deltagerorienteret økonomi vil komme med deres bud på nogle af de alternativer, der måske venter på den anden side af kronen og euroens kollaps. Og i læseklubben har Sigrid Bjerre Andersen inviteret til en snak om Paul Austers bog ”Tilfældets musik”, om hvad penge gør ved mennesker, når de bliver bidt af en gal pokerspiller.

Radiomagasinet Kollaps er tilrettelagt af Sigrid Bjerre Andersen, Rasmus Hovedskov, Henrik Chulu, Jacob Rask og Ida Meisling.

Læs mere på magasinetkollaps.dk

PROGRAMSERIE

Radiomagasinet Kollaps