Musik på Trods 4

Udsendelse d.2. - 8. december. 2023

 

 

I denne uge sender vi den 4.podcast i serien ’Musik på trods’ om komponister i Østeuropa i 1900- tallet, der alle har oplevet krig, undertrykkelse, tortur, flugt og modstand. 8 podcast med to komponister i hver og denne gang skal vi høre om Erwin Schulhoff fra Tjekkoslovakiet, der døde i koncentrationslejr og Violeta Dinescu fra Rumænien der er født i 1953 og stadig er iblandt os. Hun måtte forlade sit land for at kunne arbejde som fri kunstner.

 

 

Musikken:
Erwin Schulhoff: 6.sats - Jazz - fra Suite i ny stil for kammerorkester med Saarbrücken Radiosymfoniorkester med dirigenten Oliver von Dohnanyi.
Sidste sats af koncert for klaver og lille orkester med Christina Ortiz som solist med det Tjekkiske Philharmoniske Orkester ledet af Larry Foster.
Violeta Dinescu: Fra Lebenszeiten for klaver, wavedrum og orkester spillet af Concerto fra Bucarest Nationale Musikuniversitet ledet af Bogdan Voga.
Fra klaverkoncerten Certo-Incerto-Concerto med Andreea Olariu med Filarmonica Banatuf fra Rumænien dirigeret af Mircea Holiartoc. 

        Serien er støttet af 

 

 

 

Foto: Alchetron (Erwin Schulhoff) og Nicolae Mnolache (Violeta Dinescu)

MEDARBEJDER

Kirsten Rønn

PROGRAMSERIE

Musik på trods