Norden i Europa – Norden på bordet – fra koncept til livsstil

Udsendelse d.16.-22.februar. 2019

I dag er det nordiske køkken kendt i hele verden. Det hele begyndt i 2004, hvor en række nordiske kokke underskrev et manifest, der opstillede ti punkter for renhed, årstider, etik, sundhed, bæredygtighed og kvalitet og slog fast, at det nordiske køkken sagtens kan sammenlignes med de bedste køkkener i verden, både hvad angår smag, originalitet og kvalitet. Og i 2005  satte Nordisk Ministerråd Ny Nordisk Mad på den politiske dagsorden som et vigtigt fokusområde. Hvad er der sket siden – hør en samtale med madhistoriker, skribent og foredragsholder Nina Bauer. Og fra grøn, klimavenlig nordisk mad til nye, grønne biler: en grønnere vej-trafik afhænger først og fremmest af den politiske vilje i det enkelte land, siger Ove Weiss i kommentaren ”Nordens grønne billand” – Og det er ikke Danmark.
Anette Bruun Johansen er vært og programserien Norden i Europa produceres med støtte fra

MEDARBEJDERE

Anette Bruun Johansen, Jørgen Johansen, Ove Weiss

PROGRAMSERIE

Norden i Europa